Indledning
Facebook er blevet en stor del af danskernes hverdag, hvor tusindvis af billeder og kommentarer dagligt bliver delt mellem online ”venner”. Facebook bliver dagligt brugt af unge samt gamle, og en stor del af ens kommunikation foregår over dette medie.
Så hvorfor skulle man slette ens profil? Lektor ved universitet i Helsinki, Claus Elholm Andersen, har med sin artikel ”Et nyt liv uden Facebook” forsøgt at beskrive, hvilke grunde der ligger bag sit valg om at få sin Facebook-profil slettet for tid og evighed, i håb om at flere kan se, hvilke konsekvenser Facebook kan have.
Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver
Uddrag
”Et nyt liv uden Facebook” kom i Jyllands-Posten d. 26. maj 2012. I artiklen lister Claus Elholm Andersen fem klare grunde til, hvorfor han har valgt at slette sin Facebook-profil. Han argumenterer for, at Facebook direkte reducerer ens personlighed med til korte sætninger.
Sætninger som i høj grad bliver dannet ud fra, hvordan ens venner forventer de ser ud. Af den grund er Facebook blevet et stort forum for f.eks. manden i 40-års alderen der gennemlever en midtvejskrise, idet han via sin profil skal vise omverdenen, hvor perfekt han er.
Men som Claus Elholm Andersen hævder, så er dette et falsk billede, og jo mere man prøver at spille lykkelig, desto mindre lykkelig er man.
En anden hovedpointe Claus Elholm argumentere for er, at den politiske debat bliver polariseret af Facebook. Dette skyldes at man som bruger i højere grad bruger ens Facebook-feed som avis.
Man udvælger derved de artikler som man på forhånd er enige i, som er delt med venner, der er af samme politiske overbevisning.
Skriv et svar