Kronik: Den kriminelle lavalder ”Har de borgerlige politikere glemt, hvordan deres børn var som 12-årige?” af Eva Smith

Indledning
Den kriminelle lavalder er forskellig fra land til land. I Danmark er den på 15 år, hvilket de borgerlige politikere mener er for højt, og de vil derfor have den sænket til 12 år. Spørgsmålet er bare, om man stadig er for ung til at blive sat overfor en domstol som 12-årig? De ting som det kriminelle barn skal igennem efter en forbrydelse, kan have uheldige følger for dets fremtid. Barnet kan blandt andet blive anbragt i en kommunal institution, hvor der også er andre kriminelle unge, hvilket har vist sig ikke at have en positiv indflydelse på barnets udvikling. Og er man for ung til dette som 12-årig? Det er netop dette juraprofessoren, Eva Smith, forholder sig til i sin tekst ”Har de borgerlige politikere glemt, hvordan deres børn var som 12-årige?”, der blev udgivet i Politiken den 20. september 2014.

Uddrag
Eva Smith forholder sig i sin tekst fra Politiken kritisk overfor de borgerlige politikeres forslag om en kriminel lavalder på 12 år. Tekstens hovedpåstand er, at den kriminelle lavalder ikke burde blive ændret til 12 år.

Eva Smith argumentere for, at den kriminelle lavalder ikke skal nedsættes til 12 år, som de borgerlige politikere forslår. Hendes belæg for dette er, at det kan have en uheldig følger for børnenes fremtid og udvikling, da det ikke vil gavne dem at blive sat sammen med andre kriminelle unge.

Udover at Eva Smith benytter sig af gendrivelserne til at styrke sin argumentation, ved hun dog også, hvilke andre kneb hun skal bruge for at få læseren overtalt til, at hun har ret.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!