Indledning
Krigsfotografen er en dokumentarfilm fra 2019, instrueret af Boris B. Bertram. Den handler om krigsfotografen Jan Grarup, som forsøger at finde en balance mellem at besøge nogle af verdens værste brændpunkter, og være familiefar til fire børn.

I min analyse af krigsfotografen vil jeg have fokus på nogle af de virkemidler der bliver brugt, og hvad det gør for oplevelsen af dokumentaren.

Udover det vil jeg fokusere på de billeder han tager i krigen, og om det i det hele taget er i orden at han tager disse meget makabre krigsbilleder. Til sidst vil jeg dykke ned i det faktum at Jan Grarup vælger at tage af sted i krig på bekostning af hans børn.

Indholdsfortegnelse
Analyse
Vurdering
Diskussion

Uddrag
Jan Grarup er krigsfotograf. Han tager ud og tager billeder af krigssituationer og sælger dem til pressen. Udadtil virker han relativt afbalanceret, og som en der har styr på sine ting.

Han har fire børn, tre af dem med hans ekskone, og en datter han har med en anden kvinde. Han vil gerne være der for sine børn, men samtid er han meget optaget af hans arbejde som krigsfotograf.

Jan Grarups arbejde har haft konsekvenser for ham. Det bliver ikke sagt direkte i dokumentaren, men underlæggende bliver det fortalt at Jan lider af ptsd, som bunder i nogle af de ting, han har oplevet da han har været i krig.

Han har nogle indre konflikter med sig selv, f.eks. om han er en god nok far, og om kan skal blive hjemme fra krig for at være der for hans børn. Generelt har han nogle ar på sjælen, da han har haft en hård fortid. Jan Grarup er ikke specielt god ved sig selv.

Vi ser da han er til lægen, at lægen siger til ham at han ser sund og rask ud, og det ligner at han har en god kost, hvor Jan Grarup siger ham imod, og fortæller at han tager fuldstændig fejl.

Vi kan sætte os ind i nogle af de ting Jan Grarup står overfor. Det vil altså sige at apelformen patos bliver benyttet, fordi dokumentaren appellerer til ens følelser.

Vi kan overføre nogle af de problemstillinger Jan står overfor til vores eget liv, hvilket gør at vi forstår ham, og bedre kan identificere os med ham.