Indledning
”Hver fjerde begynder at ryge, for sådan har det været i mange år, og halvdelen af dem der bliver ved, ender med at dø af det(,) hvis vi ikke ændre noget nu!”.

Sådan lyder et citat fra Kræftens Bekæmpelses rygestop kampagne. De viser en und pige, som står og snakker med en dreng, hvor så en pak cigaret falder ud af hendes lomme.

Rigtig mange unge mennesker starter deres ryge karrierer i en tidlig alder. For ungdommen i dag(,) er det nemlig sejt at begynde at ryge.

Rigtig mange gange er det i sociale sammenhæng, fordi så kan folk se at man ryger. Mange føler sig presset til at begynde at ryge, når alle ens venner også gør det, og ikke særlig mange tør at sige nej.

Uddrag
Hun kigger med et ligegyldigt blik tilbage på ham. Hans ansigt bliver lyst op med spotlight, for at vi kan se skuffelsen i farens øjne.

Unge menneske kan tit være ligeglade med deres forældres meninger, og især når deres meninger ikke passer med deres egne.

Da den unge pige vender sig om og kigger tilbage på faren løbe mod hende, er det nær beskæring på pigens ansigt. Hun udstråler at hun er ligeglad med at faren vil stoppe hende, da det er for sent.

Der kører en dejlig rolig asynkron musik i baggrunden igennem hele filmen, men da pige bliver ældre, bliver musikken også hårdere.

Til sidst i filmen ser vi den lille pige lege rundt med et smil på læberne, hvor den glade og rolige musik kommer tilbage.

Kampagnen ”But why” som sundhedsstyrelsen har lavet, er en række reklamer med en del sarkasme, ironi og humor i, som bedst forstås af unge mennesker.

I starten af reklamen ser man der står fire venner og ryger sammen, da en af dem siger ”jeg håber bare de andre ved vi ude og ryge lige nu”.

Det siger de fordi, at unge vil gerne vise til hinanden at de kan ryge og der er helst så mange som muligt der skal vide og se det.

De nævner tit ordet ”sej” i denne reklame, og det har noget at gøre med at unge føler sig seje når de ryger. Måske bruger de ordet ”sej” som et symbol på unges måde at kommunikere på i dag.