Indledning
I Danmark har vi skabt en kultur, hvor flere unge tager et eller flere sabbatår efter deres gymnasiale uddannelse. I nogle kulturer i Asien ser man det modsatte. Her skal al uddannelse være færdigt så hurtigt og godt som muligt. Uddannelseskulturen er strammere, end den vi ser i Danmark. Dårlige resultater i skolen bliver oftere straffet i hjemmet. Man opfordres til ikke at spilde tiden, for at man hurtigst muligt kommer ud på arbejdsmarkedet med fulde kvalifikationer. De fokuserer altså mere karakterer end karakter. I blogindlægget ”Det er værre at have en karriereplan end klamydia” af Anne Sophie Hermansen fra Berlingske Tidende den 05.06.16, opfordres unge dan-skere til at tage flere sabbatår, for at danne mere karakter. Men det er spørgsmålet, om dannelsen af karakter er mere givende end at komme hurtigere ud på arbejds-markedet.
Uddrag
Først og fremmest mener Anne Sophie Hermansen, at den unge generation bør ople-ve livet, før vi drukner i en endeløs spiral af karriere, der ifølge hende er et dødssygt liv. Hun opfordrer til at tage mindst ét sabbatår, da vi ifølge hende ikke er modne nok til at tage beslutningen, om hvad vi vil gøre resten af vores liv endnu. Hermansen mener, at hvis man oplever livet uden for “hamsterhjulet”, får man karakter, og man kan blive til nogen.
Et andet centralt synspunkt er, at vi lever i et karrieresamfund, hvor politiker-ne vil stresse den unge generation ud på arbejdsmarkedet. Hermansen kalder læ-ringsfaciliteterne for “pølsemaskiner”. Hun mener, at skynde sig igennem dem, uden at vide hvad man vil, uden karakter og uden drømme, er den direkte vej til et døds-sygt liv.
Få adgang til hele opgaven
Upload en opgave og få adgang til denne opgaveLogin