Jensens Bøfhus – Afsætnings aflevering

Indledning
• Jyske Vestkysten: Sønderjyske kødkonger buldrer frem – Jensen’s Bøfhus til tælling:
- Artiklen handler om restaurantkæden ”Flammen”, der tjener millioner i et marked med masser af konkurrence, og hvordan Jensens Food Gruop, der står bag kæden Jensens Bøfhus, er kommet ud med et samlet underskud de sidste to år, på 4 millioner. De er en presset forretning, og ejer og stifter, Palle Skov Jensen, som er gået aktivt på jagt efter en ny investor, der kan hjælpe med at løfte forretningen tilbage til tidligere højder.

• Avisen.dk: Jensens bøfhus-stifter leder efter medejer:
- Artiklen handler om at Jensens Bøfhus mangler penge, og stifter Pale Skov Jensen, derfor er på udkig efter en medejer. Palle Skov Jensen, mener det ville være ideelt for en kapitalfond at købe sig ind.

• Mitfyn.dk: Fonde er sultne efter restauranter:
- Artikel handler om at der er stor interesse for restaurationsbranchen fra fondene. De går efter kæder med eget koncept, som er skalérbart - især i udlandet. Og så går de efter gode vækstrater, men her kan Jensens Bøfhus ikke levere. I de seneste to et halvt år er fem danske restaurantkæder blevet solgt til store investorer - i fire tilfælde er køberen en kapitalfond. Det er en revolution i branchen. Den har udviklet sig fra hr. og fru Sorte Penge til kapitalfonde, der forlanger orden i alle hjørner.

Indholdsfortegnelse
1. Gør kort rede for indholdet af artiklerne med brug af fagbegreber.
1. Udvælge og kort redegøre for en eller flere udfordringer (positive eller negative) for virksomheden, der har relation til eksamensemnet øverst.
2. Udvælge og kort beskrive relevante teorier, illustrationer eller modeller. Disse skal have relevans for udfordringen eller udfordringerne i spm. 2.
3. Analysere udfordringen ved hjælp af de valgte teorier/modeller/illustrationer.
- Skydeskivemodellen
- Konkurrenceformer
- Konkurrencemæssige positioner
- Porters Five Forces
- SWOT

Uddrag
Der er mange forskellige leverandører til restauranterne. Restauranterne har en masse forskellige muligheder for at indkøbe de råvarer, som de skal bruge. Nogle virksomheder vil vælge at have samarbejde med et par enkelte, men nøje udvalgte, leverandører. Andre vil hellere have flere forskellige leverandører, hvor de vurdere hvem der er billigst. Leverandørernes forhandlingsstyrke er samlet set middel.

Når kunderne ønsker at gå på restaurant, har de en masse forskellige alternativer, hvilket gør at deres forhandlingsstyrke er stor. Det kan god være kunderne ikke direkte kan forhandler priser med de forskellige konkurrenter, men der med til indirekte at få restauranterne til at konkurrer med deres priser.

Da er ikke de helt store indgangsbarriere til branchen, da en ny konkurrent for en forholdsvis lille investering kan oprette en ny restaurant, man skal bare have lejet lokaler med køkken og en god lokalitet, og så er man inde i branchen. Folk er tit positive overfor nye restauranter, f.eks. kan man se hvordan Flammen har fået ret hurtigt succes da de kom ind i branchen. Derfor ligger trussel fra potentielle indtrængere ret høj.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her