Jem og fix | Afsætning

Opgavebeskrivelse
1. Kort karakteristik af Jem og fix’ målgruppevalg
2. Analyser konkurrencesituationen på det danske marked
3. Vurder Jem og fix’ konkurrence- og vækststrategier

Uddrag
For at diskutere de forskellige produktgrupper har jeg valgt at anvende Bostonmodellen, fordi den giver et indblik i produktplaceringen i forhold til hvor meget hvert produktkategori vækster og hvor meget de sælger af det i forhold til den relative markedsandel.

Jem og fix’ målgruppe er den typisk gør-det-selv-mand i egen bolig, hvilket afspejler sig i de produkter der er deres stjerne produkter. Her udover har Jem og fix en høj avance på de produkter de kan anvende i privat label.

Deres produkter inden for produktkategorien spørgsmålstegn hvor Jem og fix har produkt grupperne, El og belysning, VVS og Bil og fritid er for det meste inde for produktgrupper der kræver specialist viden og faglig uddannelse, for at kunne anvende produkterne.

Jem og fix’ kundegruppe udgør udelukkende privatpersoner, hvilket gør at denne produktgruppe har en lav markedsandel, men produktgruppen har en høj avance.

Jem og fix’ konkurrenter på byggemarkedet har et stort sortiment af værktøjer mv. og der er stor konkurrence om forbrugerene, som er med til at reducere avancen på produkt gruppen.

Hvad angår værktøj så vil forbrugerene gerne have en vis kvalitet, fordi værktøjer er dyre og skal holde længe og Jem og fix er kendt som et lavpris byggemarked med ringere kvalitet, og det er en af grundende til deres markedsandel på værktøj så lavt.

Jem og fix har ikke nogen decideret cash cows, fordi de har en dynamisk produkt udskiftning og ville hellere køre med produkter der har en stor omsætningshastighed og konkurrence dygtig pris. En af deres mærkesager er at de har lovet forbrugeren at de altid vil have de billigste priser og derfor har de ingen cash cows.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!