Intet | Analyse

Indholdsfortegnelse
Tema –
Synsvinkel + persongalleri af Agnes –
Perspektivering -
Vurdering -
Komposition/Referat -

Uddrag
Tema –
Jeg tænker at bogens hovedtema er betydning, da det er bogens omdrejningspunkt.

Hele klassen stræber efter at finde betydningen med livet men så snart de er ved at have fat i noget ødelægger Pierre Anthon det.

Jeg tænker også at når man læser det som Pierre Anthon siger bliver man også selv lidt irriteret. Vi er jo ikke i stand til at modbevise ham. Fordi på en måde har han jo ret. Det er lidt ligesom at tabe en diskussion. Det er en meget irriterende følelse.

Jeg tænker også at et af temaerne kunne være gruppepres. Klassen presser hinanden mere og mere i forhold til dyngen af betydning og hvad man skal lægge op på den. Igennem hele bogen har klassen faktisk ikke lyst til at ofre de ting de kommer med, men bliver presset til det.

Det startede med at Dennis lagde nogle bøger han holdt meget af op på dyngen. Men det bliver værre og værre. Det går op for klassen at dyngen ikke rigtig betyder noget for dem. Det ender bl.a. med at Jan-Johan får skåret fingeren af.

Synsvinkel + persongalleri af Agnes –
Bogen er skrevet i en førsteperson-fortæller/jeg-fortæller. Agnes er med i handlingen og det er hende der fortæller historien ud fra hendes vinkel.

Vi ved kun det Agnes ved, og vi ser kun det Agnes ser. Eksempel: ‘‘Jeg turde hverken se eller lukke øjnene og stirrede stift på Jan-Johan som var han det eneste billede jeg turde tillade på min nethinde’’. S. 55, linje 25-27.

Så bogens synsvinkel ligger altså hos Agnes og det er hendes version af historien man hører. Agnes fortæller om sit liv og opfattelser af de forskellige situationer.

Da Rikke-Ursula får klippet håret af, mener f.eks. Ole, at hun selv har sagt ja til det, mens Agnes mener, at det er synd. Det viser meget tydeligt, at de forskellige meninger er subjektive.

Det mener vi skyldes, at Agnes og Rikke-Ursula er rigtig gode venner og står sammen. Hvis Agnes havde valgt at støtte op om, at håret skulle klippes af, ville deres venskab højst sandsynligt blive dårligere.

Ole har ikke det samme forhold til Rikke-Ursula og ser hende blot som en klassekammerat. Agnes er meget inspireret af sin bedste veninde Rikke-Ursula, når det kommer til udseendet.

Ligesom Rikke-Ursula, foretrækker hun at gå i mørkt tøj, men får ikke lov til at gøre det for sin mor. Det er lidt vanskeligt at give et præcist billede af Agnes, da hun ikke beskriver sig selv direkte.

Dog får vi det indtryk, at hun i starten ikke er særlig fremtrædende i klassen, da det virker som om, hun hænger meget på Rikke-Ursula. Vi forestiller os, at hun ikke har så meget selvtillid.

Vi mener også at Agnes er den eneste hovedperson i bogen. Det er hende der fortæller historien. Hun fortæller historien som hun oplevede den, ikke som alle de andre elever oplevede den.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu