Intet nyt fra vestfronten | Analyse | Erich Maria Remarque

Opgavebeskrivelse
Opgave 2
Foretag en analyse og fortolkning af romanuddraget. Perspektiver teksten til forløbet ”Krig!”. Du må gerne inddrage tekster fra undervisningen i din perspektivering.

Indledning
Intet nyt fra vestfronten er skrevet af Erich Maria Remarque. Han har på baggrund af egne erfaringer skrevet boget ” Intet nyt fra vestfronten”.

Bogen udkom i 1929. Jeg vil foretage en analyse af teksten hvor jeg vil lave et resume af den, samt så vil jeg fokusere på Tid og miljø, personerne i teksten og deres forhold til hindanden.

Uddrag
Personerne som vi meget kort hører noget fra er Tjaden og Kat. Samt jeg-fortælleren som vi hører mest om.

Jeg-fortælleren virker til at være en usikker mand, mens han ligger i granathullet og tænker over sit liv, her ender han med at få et angst anfald , og tvivler på sig selv .

De virker til at Tjaden og Kat som personer godt kan lide at tag lidt pis på tingene, og se det komiske i tingene, hvor at Jeg-fortælleren ser på det som værende dybt alvorligt.

Det kan man også høre på den samtale som foregår . Men derudover er det nogle flade forklaringer af personerne, vi hører ikke så meget om dem, og kan derfor ikke konkludere meget udfra fra deres personligheder.

Vi bliver dumpet lige midt ned i et krigsområde, uden den helt store introduktion, som betyder at der er blevet benyttet in media res.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu