International Økonomi – BREXIT

Indledning
Brexit er betegnelsen for Storbritanniens udmeldelse fra EU, ordet Brexit betyder British Exit. Det kommer fra ”grexit” som blev opfundet af et par amerikanske bankanalytikere som henviser sig til det krise ramte Grækenland og deres mulige udmeldelse af EU.

D. 23 juni 2016, var der folkeafstemning i Storbritannien. Folkeafstemningen kom af at den tidligere præmier minister David Cameron, havde lovet befolkningen at hvis han blev genvalgt ville han lave en folkeafstemning, som skulle beslutte om Storbritannien skulle blive i EU eller om de skulle træde ud.

Det gjorde han da der i en længere periode har været en stor skepsis til EU i blandt den britiske befolkning, derfor ville han love at hvis han blev genvalgt, så skulle befolkningen have lov til at stemme om Storbritanniens fremtid i EU.

I januar 2013 sagde David Cameron i en tale hos finansvirksomheden BloomBerg at ”tiden er inde til at afgøre det europæiske spørgsmål i britisk politik”.

I samme tale sagde han at når Storbritannien har fået forhandlet sig frem til en ny aftale, om nye betingelser for dem i EU så ville han give det britiske folk en folkeafstemning som ville have det simple spørgsmål, om de skulle blive eller forlade EU.

Selvom David Cameron fik forhandlet sig til gode aftaler med de andre medlems lande i EU, så valgte den britiske befolkning dog stadig at sige nej til fortsat EU medlemskab.

Indholdsfortegnelse
Abstract
Redegørelse for BREXIT og konsekvenserne for Danmark, England og EU:
Relevante nøgletal:
Prognose fra Danske Bank:
Konklusion af analyse:
Bud/Tiltag som kan afhjælpe/ændre på problemstillinger:

Uddrag
Alt i alt så har der været mange fordele og mange ulemper ved Brexit. De gode sider af Brexit er blandt andet de øgede eksportpotentiale, som er grundet den faldene kurs på den britiske pund.

Det kan give England bedre chancer for at udvide de engelske virksomheders markeder verden over. Men modsat så er det blevet dyrere for England at importere varer fra andre lande.

Hvis man kigger på de prognoser som bl.a. Danske Bank har lavet, så viser de at der ikke forventes de helt store forandringer for den enkelte borger. Men derimod at det er de offentlige finanser som bliver hårdest ramt. Den del som kan ramme borgerne er, den mulige øgede ledighed som kan ramme Danmark.

Men ellers ser mange nøgletal ud til at forblive stabile. Nogle analytikere siger dog at Brexit ikke har fået så mange konsekvenser lige nu, men at de nok skal komme det næste års tid. Så det kan man vente og se, om England møder løber ind i en stram økonomisk periode eller om de forbliver som de altid har været.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu