Brexit – Notat | International økonomi

Indledning
Det omdiskuterede emne “Brexit” som har til formål at få Storbritannien ud af EU, kan få store konsekvenser for briternes økonomi og ikke mindst deres handel med lande, mere specifikt lande som tager del i Europa Parlamentet.

Det er forudset at velstanden i England vil falde og give briterne færre penge til at købe biler, iPhone, rejser og øl på pubben. Efter staten udgav de økonomiske tal, er der videre kommet en prognose 15 år frem. Den forudser at væksten vil falde, hvilket vil være BNP.

I det værste scenarie, så vil briternes BNP falde med hele 10,7%. Dette kan dog undgås, hvis de følger Mays plan som kaldes “Chequers”, hvor BNP efter beregninger højst vil falde med 2,2 og i bedste tilfælde kun falde med 0,2%. Alt i alt vil dette svarer til at miste et års vækst efter disse 15 år.

Uddrag
Et ”Brexit” uden aftale vil også have sin indflydelse på briternes import og eksport af vare i EU, hvis det ikke lykkes at skabe en aftale med EU. Briterne importerer omkring 30% af deres dagligvare fra europæiske lande, og hvis man ender med at forlade EU, uden aftale for handel, skal man begynde at følge WTO’s regler for import og eksport af vare.

Hvis dette skulle ske, risikerer briterne at store dele af deres forsyningskæde forsvinde, og især indenfor friske råvare vil Briterne blive hårdt ramt, derudover kan det medføre stigninger i priser inden for dagligvare.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu