IKEA Danmark Afsætning

Kort karakterstik

Ikea er en verdenskendt producent, detail og services virksomhed. IKEA blev grundlagt af Ingvar Kamprad i 1943, en lille svensk virksomhed i den svenske by Älmhult. I dag ligger IKEAs hovedkontor stadig i Älmhult, mens deres administrative ledelse ligger i Leiden Holland.

IKEA har 433 varehuse i hele verden, fordelt i 50 lande. 367 af dem er drevet af INGKA-gruppen, her under de 5 danske varehuse. INGKA-gruppen er 1 ud af 12 franchisegiver for IKEA det betyder at INGKA har et tæt samarbejde med IKEA og deres markedsføring.

IKEA har ca. 104.000 ansatte, fordelt i deres 433 varehuse. IKEA sælger budget venlige møbler til en meget bred målgruppe.

IKEA er en produktionsvirksomhed, fordi de selv producere materialerne de sælger til deres møbelpakker. En detailvirksomhed fordi de har varehuse hvor de sælger møblerne direkte til forbrugeren og en lille del af IKEA er en servicevirksomhed, i form af deres cafeteria.

I IKEA Danmark var omsætningen i 2017/2018 var 4,3 mia. og i 2018 skabte IKEAs detailvirksomheder på verdensplan en omsætning på 38,8 mia. euro.

IKEA er en opdateret og moderne virksomhed, som har fokus på hvordan de kan skabe størst mulig kundeværdi. Derfor arbejdes der efter Porters værdikæde som indeholder primære aktiviteter og støtteaktiviteter. Primære aktiviteter indebærer indgående logistik, produktion, udgående logistik, service og markedsføring og salg. Alle disse kræver noget til at blive holdt i gang. Det er støtteaktiviteternes opgave, støtteaktiviteterne indeholder virksomhedens infrastruktur, menneskelige ressourcer, teknologi og indkøb.

IKEA følger vækststrategien intensivering, det betyder de rammer 3 ud af 4 punkter på Ansoffs vækstmatrice. IKEA satser på en organisk vækst, da IKEA både kommer rundt om markedsindtrængning, markedsudvikling og produktudvikling, i form af deres opbygning omkring værdikæden og de tilhørende handlingsparametre.

Indholdsfortegnelse
Kort karakterstik
Indgående logisk
Produktion
Udgående logistik
Marketing og salg
Service
Infrastruktur
Menneskelige ressourcer
Teknologiske ressourcer
Indkøb
Konklusion

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her