IKEA | Afsætning

Indledning
I denne aflevering vil jeg beskæftige mig med virksomheden ikea.

Jeg vil starte med at karakteriser det marked Ikea befinder sig på, analysere Ikeas eksterne forhold ved brug af omverdensmodellen, jeg vil også komme ind på det homogene marked og kundernes forhandlingsstyrke.

Ikea er en svensk virksomhed der blev grundlagt i 1943, siden da har de udbredt sig over hele verden. Ikea er en salgs- og produktionsvirksomhed som producere forskellige boligartikler.

Indholdsfortegnelse
Karakteriser det marked IKEA befinder sig på:
Analyser IKEAS eksterne forhold:
Den afhængige omverden:
Konkurrenter:
Den uafhængige omverden:
Massemedier:
Miljø:
Diskuter kort følgende udsagn.

Uddrag
Ikea befinder sig i møbelbrancen og indretningsbarnchen, det er et svært marked at trænge sig ind på, da der er mange udbydere. Der er typisk meget trofaste kunder i møbelbrancen, eksempelvis hos IKEA da de har et bredt sortiment til en overkommelig pris, vælger mange at tage derhen igen.

Nogen af de største konkurrenter for ikea består af Jysk og Iddesign, fordi de som ligger indenfor samme priskategori. Det er de nærmeste konkurrenter for ikea og der er stor konkurrence mellem disse virksomheder, da alle gerne vil have den største andel på markedet.

Virksomhederne har samme priskategori og forsøger alle at skabe en praktisk og funktionel hverdag for flest muligt.

Der er også andre konkurrenter såsom de gamle klassikere Børge Mogensen, Arne Jacobsen, Kay Bojesen osv. Det er dog ikke de største konkurrenter da de er markant dyrere og er derfor et overvejelseskøb som man måske skal spare op.

Ikea er ikke geografisk afgrænset, de har valgt at placere deres 5 varehuse i Danmarks største byer.

Det medfører også til flere potentielle kunder, da ikeas målgruppe primært er førstegangs etablere og børnefamilier. Mange unge flytter til byen for at studere, så på den måde er det lettere tilgængeligt for dem, da varehusene er i hele landet er det let tilgængeligt for alle.

Da der er så mange udbydere i branchen er det vigtigt også at tilbyde en god service. Derfor har ikea lavet en ordning der hedder ”klik og hent” så man kan få ens vare så tæt på en som overhovedet muligt. Ikea tilbyder også levering fra dagen efter og returret uden tidsbegrænsning.

Da der kommer mere og mere fokus på bæredygtighed, har ikea også lavet en masse bæredygtige produkter, og vil i 2020 lave en ordning så man kan aflevere møblerne tilbage og så er der nogle andre der kan købe dem - jeg vil også komme nærmere ind på det senere.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her