Hvorfor og hvordan skal man investere | Afsætning

Indholdsfortegnelse
Del 1:
Del 2:

Uddrag
Hvad er en aktie egentlig og hvorfor skal du investere i en? Hej alle sammen, mit navn er Gustav Guldmann Hornecker og jeg vil i dag gerne belære jer om præcist hvorfor og hvordan I skal investere.

Før vi kan begynde at gå i dybden med hvordan man investere, så lad os lige få styr på hvad en aktie egentlig er. Ser I, kort sagt er en aktie en del af et firma.

Når vi køber en aktie, køber vi en ejerandel i en virksomhed organiseret som et aktieselskab. Alle aktier handles på det sted vi kalder for børsen.

Kursen, altså prisen på aktien afgøres af udbud og efterspørgsels og sidst på året eller måneden giver det på givende firma en procentdel af deres overskud ud til de aktionærer der valgte at sætte deres penge ind i deres firma.

Det selvfølgelig ikke altid et firma vil få overskud, derfor tager man som aktionær en risiko når man investerer. Nu ved vi nogenlunde hvad en aktie er, men hvordan investerer man så på den smarteste måde, for at få det størst mulige afkast?

Der er nemlig forskellige måder at investerer på. Jeg vil gerne snakke om to måder jeg mener vil være de bedst mulige måder at investere på.

Første måde er den vi alle kender til, du vælger at fokusere på et bestemt firma, som du tror på kan blive det næste Apple og så investerer du hele dit budget ind i det.

Det er klart den mest normale måde at investere på, men også den mest risikable måde, ser du, firmaer kan både klarere det godt, hvilket giver et højt udbytte, men ingen kan rigtig sige om netop det firma bliver det nye Apple eller Google.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu