Indledning
De negative renter rammer privatøkonomien og fremtidsudsigterne og er dermed med til at påvirker økonomien i Danmark fremadrettet. De stigende boligpriser og de stigende aktiekurser var konsekvenser for de negative renter.

Negativ rente var dog en del af det arsenal, der trak Europa væk fra en økonomisk kant. De negative renter er en skade som rammer kortsigtet, men vil dog også kunne skade dansk og europæisk økonomi på længere sigt. De negative renter betyder, at bankernes normale indtjeningsmaskine, altså forskellen mellem udlåns og indlånsrenter, hakker i det.

Bankerne er blevet tvunget til at have større beholdninger af sikre og likvide obligationer end tidligere, som nu giver et negativt afkast. Bankernes faldende indtjening øger risikoen for den finansielle stabilitet.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Den negative rente kan også betyde at der er chance for at få afkast i investeringer.

For private betyder den negative rente, at flere private vil placere penge i aktier og investeringsforeninger i stedet for at betale, da man som danskere hellere vil tage chancen end at tage et sikkert tab. Dette betyder at den privates formue bliver mere afhængig af aktiemarkedet og at den private har mindre at stå imod med i en økonomisk og finansiel nedtur.