Hvad litteraturen kan betyde for os | Dansk Opgave

De tre artikler opgaven kommer ind på er følgende:
– ”Alen Causevic: Strunge, Kerouac, Hemingway og Knausgård integrerede mig i Danmark” af Alen Causevic
– ’’Hvad litteraturen kan’’ en video af Peter Simonsen på vegne af Syddansk Universitet
– ’’17 bøger i 2017’’ af Josefine May, som er en Youtube video

Indledning
Litteraturen er altid blevet anset som en essentiel fordybelsesområde for det dannede individ. Især i den tid hvor ikke alle havde mulighed for at fordybe sig i litteraturen, var den en perfekt måde at adskille aristokratiet og det bedre borgerskab fra den ulærde almene borger.

Sidenhen er læsekundskaben blevet en helt normal færdighed for de fleste danskere, men drager vi egentlig nytte af den, og vores nærmest ubegrænsede tilgang til litteratur i alle former og størrelse?
Og hvordan kan det være at litteraturen kan bortføre os ind i en anden verden, og vække vores følelser til livs imens?

Vi har fået til opgave at skrive en debatterende artikel med udgangspunkt i tre værker: Artiklen ”Alen Causevic: Strunge, Kerouac, Hemingway og Knausgård integrerede mig i Danmark” af Alen Causevic, ’’hvad litteraturen kan’’ en video af Peter Simonsen på vegne af Syddansk Universitet og til sidst ’’17 bøger i 2017’’ af Josefine May, som er en Youtube video. Vores egne holdninger og synspunkter vil blive inkluderet i den debatterende del af vores artikel, hvor de vil blive holdt op imod modstridende synspunkter fra andre debattører.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Litteratur som dannelse
Litteraturens påvirkning på mennesker

Uddrag
Vi mener at litteraturen har en kæmpe indflydelse på menneskets dannelse, da vi igennem hele vores liv har læst bøger i folkeskolen og på vores gymnasium. Vi tror også at unge uden de samme læsemuligheder som os selv, ville have sværere ved at blive dannet.

Det er vores opfattelse at fysiske fagbøger har en stor betydning, da vi selv kan mærke forskel på vores egen lærerevne når vi læser en fysisk bog, fremfor at læse en digital bog som foregår på vores computer. Når det er sagt så er vi ikke sikre på at fysiske bøger kommer til at være en del af de unges dannelse, til evig tid.

Vi er selv vokset op med bøger, portrætteret som en vigtig del af vores dannelse, og som et skridt i retningen mod en uddannelse. Derfor er vores opfattelse selvfølgelig farvet af vores egen rejse mod dannelsen, men vi må erkende at tingene muligvis villet have set anderledes ud, var vi blevet født 5 år senere.

Med det senmoderne samfund og teknologiens udvikling kan det tænkes at generationerne der kommer efter os, ikke vil gøre lige så meget brug af bøger i deres fysiske form. Om det er godt eller dårligt må tiden vise.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her