Hvad zombier kan lære os | Analyse

Indledning
Gennem tusinder af år har mennesket overvejet apokalypsen og dens implikationer. Den dag hvor verden som vi kender den går under, og alt forandres.

Dette er sket gennem fortællinger om bibelske katastrofer i det gamle testamente, men også i nyere tid gennem de medier som langt de fleste benytter sig af i hverdagen.

Gennem næsten al tid, hvor mennesket har frembragt tekster, har apokalypsen haft stor betydning. Nogle vil endda mene at apokalypsen og menneskets udslettelse er blevet dyrket i nogle kulturer og religioner.

Mange er også bekendte med dramaserier og film som omhandler katastrofale begivenheder som en række mennesker skal overkomme. Det sker også gennem videospil, hvor spilleren direkte kan være med til at diktere begivenheder samt hvordan de skal udfolde sig.

Alt dette giver hver enkelt person et virvar af oplevelser, samt refleksioner. Nogle mener at det endda er med til at træne mennesket, i at reagere hensigtsmæssigt i en katastrofal situation.

Uddrag
I artiklen “Hvad zombier kan lære os”, af Røskva Würtz fra Weekendavisen den 22. maj 2015, undersøges netop disse problemstillinger.

Hovedsynspunktet i artiklen er at brugen af science fiction faciliterer en bedre forståelse af katastrofer i den generelle befolkning.

Jacob Lillemose, som er ansat ved Copenhagen Center for Disaster siger følgende ”Verden af i dag er katastrofal, i den forstand at katastrofer ikke er undtagelser, men en ny normalitet” (linje 66).

Dette medfører ifølge Jacob Lillemose også, at samfundet skal tilpasses dette. Lillemose mener, at katastrofer er blevet så normale, at befolkningen skal finde en måde at forberede sig på. Der findes ikke en måde, hvorpå et rigtigt samfund kan blive udsat for sådanne katastrofer, i et sikkert samt lærerigt miljø.

Det er ifølge Jacob Lillemose her, litteratur og film kommer ind i billedet. Disse værker skal give befolkningen en sikker måde at reflektere og studere hvilke implikationer forskellige katastrofer kan medbringe.

”... hvis vi skal udvikle et sprog omkring katastrofer, er litteratur, billedkunst og film et af de rigeste erfaringsgrundlag, vi har.” (linje 105). Jacob Lillemose derved at samfundet med fordel kan bruger litterære og filmiske værker til at forberede sig på en katastrofe. Noget som ellers kan være meget svært at lære om, uden at opleve det.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu