Artiklen “Højt spil med 30 års indsats for vandmiljøet” af Kaj Sand-Jensen
Kronik om natur og miljø – Hvad mener vi om miljøets tilstand i Danmark?

Indledning
Jordens klima er en stor del af vores hverdag, om vi er klar over det eller ej. Det er hvad der gør at vi har en sund natur, og kan nyde de små gode ting i hverdagen, som blomster og sommerfugle. Mennesket har forværret Jordens klima alt for meget, og det er noget der kan ses overalt i verden. Det er vi selv skyld i, og vi er vidner til at vi forurener vores planet.

Dette er ikke noget der kun går ud over os; men også den næste generation. Her snakker vi om beskidt drikkevand, og b.la. andre ting, som ødelagte vandklimaer.

Vi forurener vores natur ved at tage smutveje som f.eks. at gro vores jord, CO2 der kommer fra vores biler, massere af kemikalier i vores hverdagsting mm.

Derfor ville vi blive nødt til at ændre for mange ting i vores hverdag, hvis vi skulle stoppe forureningen helt. Dette kan være grunden til at mange mennesker vælger at ignorere den skade der sker, og hellere skubbe ansvaret hen på nogle kloge hoveder. Det er dog heldigvis ikke alle, der giver ansvaret videre.

Uddrag
En der har en stærkt holdning til miljøet, og hvordan vi mennesker behandler naturen, er Kaj Sand-Jensen.

Han er professor i ferskvandsøkologi ved Københavns Universitet, og har tidligere været professor i planters økologi og fysiologi ved Århus Universitet. Han skriver i Politikken en kronik, der blev udgivet i 2015.

Sand-Jensen går meget ind for at naturen og miljøet skal passes godt på - og at vi her på det sidste faktisk har været gode til at passe på den. I kronikken påpeger han at 30 års indsats og de store investeringer har reduceret forureningen markant, og desuden øget biodiversiteten i vandmiljøet...