Indledning
”Hjemme”, er en novelle fra 2020, skrevet af en norsk forfatter Marie Aubert. Novellen er en del af en novellesamling ved navn ”MÅ JEG KOMME MED DIG HJEM”, som er blevet udgivet i 2020.

Novellen handler om en pige, hvis forældre er i gang med en skilsmisse, derfor bor pigen alene med sin mor.

Igennem historien oplever man, hendes oprør mod de svære udfordringer mellem hende selv og hendes forældre. Hun prøver en grænser af sammen med sine venner Malene, Kristoffer og Jonas.

De er sammen det meste af sommeren og afprøver alkohol, kærlighed og er ude til langt ude på natten. Igennem novellen opstår der forskellige problemstillinger, som der nu kan opstå når, man er ung.

Uddrag
I det psykiske miljø i novellen, har vores hovedperson det svært i hendes eget hjem. I hendes hoved er hendes hjem et stort kaos, som hun har svært ved at forholde sig til.

Hendes far har taget en pause fra hendes mor og fundet en ny kæreste. Kærsten hedder Ragnhild og har i forvejen to store børn, som hun ofte lægger billeder op på en åben Facebookkonto.

Vores hovedperson er lidt misundelig på hendes fars nye liv, når hun samlinger det med sit eget. Derfor når Ragnhild lægge billeder op af deres familie og hendes far, bliver hun lidt små jaloux.

”På det sidste var far med. Han stod ved siden af hende i sin røde anorak og smilede med solbriller på og med hånden på det ene barns skulder, som han plejede at stå med mig..” (linje 17-20 side 56).

Når hun ser sin far, i hans nye liv og med hånden på et andet barns skuldre, skaber det noget jalousi.