Indledning
Helte kan tolkes på mange måder. Vi mennesker definerer ordet ”helt” eller ”heltedyrkelse” forskelligt. Helte hører ikke kun til i eventyr, sagn og fortællinger fra 1700 og 1800-tallet.

Også nutiden har sine helte. Vi mennesker har nogle idoler, som vi finder igennem de sociale medier, tv og blade. Når et menneske opfører sig beundringsværdigt og udfører store bedrifter, så kaldes han eller hun for en helt.

De fleste mennesker har nok en ide om, hvordan ’en rigtig helt’ er, men det er langt fra sikkert, at nogen nogensinde bliver enige om det.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Personligt for mig, skal der meget til før, jeg vil kalde en anden person for helt. En helt for mig, skal ikke være en superhelt med magiske kræfter, blot et helt almindeligt menneske, der gør gode gerninger.

I nutiden spejler de fleste sig i forskellige typer af helte og forbilleder, det er trodsalt ikke moderne længere at sige ”Supermand er min helt”. Det er mere bloggere, fodboldspillere, iværksættere, dansere m.m., der opererer som forbilleder for ungdommen.

17. december 2015 med titlen ”Magiens lyssværd” udtaler en leder i Politiken, at vi lever ”i en helte forladt verden”. Fortidens helte har trukket sig tilbage, og dem der er i fokus nu er nutidens helte.

I langt de fleste tilfælde støder vi på helte i litteraturen og film. De fleste filmskabere og forfattere, prøver at få deres helte og heltinder til at fremstå modige og magiske, sådan er det ikke i dag, eller er det?