Opgavebeskrivelse
Skriv et essay om helte og heltedyrkelse, hvor du bl.a. reflekterer over det moderne menneskes behov for helte. Inddrag de to tekster, og giv dit essay en titel.

Dette essay har fået titlen "Har det moderne menneske brug for helte?", og det er udarbejdet af Studienet. Når du skal skrive din egen opgave, kan bruge denne som inspiration

Indledning
Black Lightning. En klassisk superhelt. Et forbillede for samfundet, et forbillede for en nedgjort befolkningsgruppe. En der altid kan hjælpe og forhindre de mest fatale katastrofer. En superhelt med overnaturlige kræfter og et twist af forståelse for dybere problemstillinger i samfundet. Det handler en af Netflix' nyeste serier om. I løbet af serien er der mange ting at forholde sig til i forhold til helte i nutidens verden. Findes helte overhovedet i dag, hvad skulle de gøre godt for, og har vi overhovedet brug for dem?
Fra barns ben bliver vi eksponeret for mulige idoler og superhelte, og jo yngre man er, jo mere fascineret er man vel af deciderede superhelte.

Uddrag
Man kan på mange måder sige at hele miljøet omkring Netflix' Black Lightning er indbegrebet af en verden, hvor der er allerbedst levevilkår for en helt, og ikke mindst en superhelt. Der er de onde, og så er der de gode, og sådan er det bare. De gode skal bekæmpe de onde og vice versa.

---

Heltedyrkelse er umuligt, når næsten alt kan retfærdiggøres. Så er det at gøre modstand, at tage stilling pludselig noget der bliver anset for en modig handling. Var det ikke heltens vigtigste egenskab? At være modig. Når man ikke længere fokusere på produktet af om noget er rigtigt eller forkert i debatten, men i stedet kigger på processen og overvejelserne. Man bliver ikke enige om, at det er sådan vi gør.