Indledning
Jeg har hørt og analyseret podcastserien ”Familie før alt”
Podcasten handler om en fortæller ved navn Babak Vakili, og hans gode ven Olcay Senoglu, som ser tilbage på Olcay’s ægteskab for 10 år siden.

De to drager sammen til Ankara, for at få svar på hvorfor Olcay, gjorde som han gjorde og for at få et indblik i den meget uvante kultur, i modsætning til den de lever i, i dag.

Uddrag
I starten af selve podcasten i episode 1, får man en kort og overfladisk introduktion om, hvad det var der skete dengang for 9 år siden med Olcay, og hans hustru, som også var hans kusine.

Så to drenge som drager afsted til Ankara og drøfter, og genoplever de følelser i kroppen fra fortiden, er en litterære teknik som er brugt i podcasten.

Det er en rammefortælling, med en hovedhistorie, som omhandler Olcay, sin familie, og relationen til sin familie.

(1:01:50) I episode 1 er de i taxaen på vej mod Ankara med et spørgsmål i bagagen. Hvordan er han endt med at blive gift med sin kusine fra Tyrkiet?

Lige efter siger Babak ”Jeg ved hvad I tænker, gift med sin kusine” Det kan virke helt uvirkeligt, hvis man perspektiverer til en almindelig dansk familie.

Men eftersom vi hører mere om Olcay, og hans historie, kan man sætte sig i hans sted og få en forståelse for de valg han påtog sig. I starten af episode 4, (4 – 0:28) bliver ensomhed et tema, som bliver snakket om.

Det bliver blandt andet snakket om, hvor stort en tabu ensomhed er, og specielt i Danmark. Olcay nævner også skilsmisse som et tabu, hvilket resulterer i at i slutingen af episoden forklarer Olcay, hvordan han både er blevet ensom, og et tabu i hans familie.

Rent lydmæssigt bevæger vi os meget forskelligt, og der bliver brugt forskellige teknikker hele tiden. Men der er noget som går igen, og det er Babaks indtale/voiceover.

Det er en ting som gavner den her podcast utrolig meget. Indtalen er meget beskrivende, hvilket for lytteren til at kunne sætte sig i Olcay, (som i dette tilfælde er hovedpersonen) sted.