Indledning
”Ud med »familie-shaming« – lad os fejre succes og det lange seje træk ” er en kronik skrevet af Thomas Bernt Henriksen der i dag er erhvervspolitisk kommentator og lederskribent hos Berlingske. Artiklen er udgivet fredag d. 4. okt. 2019.

”Problemet opstår, når politikere siger, at en fornuftig indretning af skattesystemet, som bevarer kapital i virksomhederne, bliver taget fra velfærd, børn og uddannelse. Den slags udtalelser kan med en vis ret kaldes »familie-shaming«.”

Thomas Bernt Henriksen har gennem sin kronik, et stort fokus på en problematik han finder meget aktuel og foruroligende. Overstående citat er udtaget fra Thormas Henriksens artikel og her hævder han, at regeringen ikke ser problematikken i sin helhed.

Altså at regeringen derimod beskylder familievirksomhederne for at tage velfærdet fra skattesystemet, når de faktisk er store bidragere til det skattesystem der omtales. Thomas Henriksen er dybt uenig med regeringen udmeldelser, da han her, ser sagen som en helt anden.

Uddrag
Problematikken der belyses i denne kronik, omhandler ”familie-shaming”. Dette medfører at regeringen vil indføre en højere arveafgift, da flere politikere har følgende holdning: ” at en fornuftig indretning af skattesystemet, som bevarer kapital i virksomhederne, bliver taget fra velfærd, børn og uddannelse...” – dette er direkte ”familie-shaming” mener Thomas B.H.

Skatteministeren Morten Bødskov skulle i august 2019 forsvare regeringens planer om at hæve generationsskifteskatten. Morten Bødskov gjorde det hér meget tydeligt, at han ikke havde nogen form for interesse i at bibeholde arveafgiften, men derimod hæve den.

Han mener at pengene er blevet hentet fra velfærden i kommunerne, børns daginstitutioner og unges uddannelse. Her supplerer han afsluttende: ”Det er en forkert udvikling, som skal ændres”

Thomas B.H kan ikke forstå hvordan veluddannet politikere nogensinde kan beskylde familievirksomhederne for at tage fra velfærdet, børn og uddannelser, da han mener at det netop er disse store familie-virksomheder der får Danmark til at løbe rundt.

Han mener at familievirksomhederne er med til at skabe fundamentet under vores samfund og at det er disse familier der gennem årene har været med til at skabe nogle af Danmarks største og vigtigste virksomheder.

Her tales der om de samme virksomheder som leverer nogle af de største skattebetalinger, har flest ansatte i Danmark og derigennem skaber både vækst og indtægter til landet.