Hans Just Group | Analyse

Indholdsfortegnelse
Opgave 1
Opgave 2
Opgave 3
Spritfamilie tjener 75 mio. og snuser til generationsskifte
- Den stenrige Just Karberg-familie, har igen tjent mio. på sin spiritusimport. Samtidig er familiens sjette generation netop trådt ind i selskabet
- Aperol løftede salget
- Udvider til Polen

Rekordsalg og stort overskud til spritfamilie i jubilæumsår
- Spiritusimportør Hans Justs leverer rekordomsætning på 1,2 mia. kr. i året, hvor virksomheden bag den stenrige Karbergfamilie fylder 150
- Nordisk synergi
- Spiritus til polakkerne

Uddrag
Opgave 1
Redegør for, hvilke forhold der har påvirket den økonomiske udvikling i Hans Just Group.

De forhold der har påvirket den økonomiske udvikling i Hans Just Group er blandt andet, at en ny nordisk strategi der gør at Hans Just Group skal arbejde som en samlet virksomhed, har stigende salg gennem færge-shopping og udvidelse til polen.

Derud over har Aperol løftede salget i 2016 på grund af stigende salg i norden. Barefoot fra USA og Torres fra Spanien har samtidig løftet salget.

Opgave 2
Vurder, hvilke vækststrategier Hans Just Group benytter.

Hans Just Group benytter sig af markedsudvikling, da de har valgt at udvide til Polen og sælger deres nuværende produkter.

Administrerende direktør Thomas Just Karberg udtaler ”At gå ind på det polske marked var en større kamel at sluge. Så inden for det næste år kommer vi bestemt ikke ud på nye markeder”.

Så efter som Hans Just Group ikke ønsker at udvide foreløbigt betyder det også at virksomheden benytter sig af vækststrategien markedsindtrængen.

Opgave 3
Udarbejd en analyse af rentabiliteten og indtjeningsevnen for Hans Just Group for årene 2014/15 til 2016/17 med udgangspunkt i nøgletallene og artiklerne.

Afkastningsgraden er i perioden fra 2015-2017 på et godt niveau over markedsrenten som ligger på 5%. afkastningsgraden er i stigning i alle 3 år, men har en markent stigning i året 2016-2017 med 3,3% point.

På baggrund af en stigning i afkastningsgraden, er både overskudsgraden (OG) og aktivernes omsætning hastighed (AoH) i stigning i perioden.

---

Just Karberg-brødrene, der i forvejen er gode for milliarder, kan lægge yderligere 75 mio. kr. i familiens pengetank, efter at den familieejede spiritusimportør Hans Just igen har leveret et solidt overskud.

Samtidig er familiens sjette generation trådt ind i det 149 år gamle selskab med det formål en dag at overtage styringen, fortæller Thomas Just Karberg, der sammen med sin bror Peter Just Karberg leder Hans Just.

"På et tidspunkt giver vi jo stafetten videre til næste generation, som bl.a. er min søn," siger han.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu