Indholdsfortegnelse
• Teoretisk afsnit
• Golfstrømsforsøget

Uddrag
Det globale klima
Der er forskellige parametre, der påvirker det globale klima bl.a. strålingsbalancen, drivhuseffekten og Golfstrømmen. Alle parametrene bliver forværret af os mennesker og vores udvikling.

Det globale klima har allerede ændret sig siden fortiden. Klimaet har ændret sig ved at temperaturen fx. stiger.

Dette sker fra den forøgede drivhuseffekt som kommer fra den langbølgede indstråling. Det sker når langbølget udstråling fra jorden kommer ud i atmosfæren, så bliver det absorberet af drivhusgasser.

CO2 og andre gasser absorbere stråling og sender det tilbage til jorden. Dette kaldes også den atmosfæriske modstråling.

Fordi temperaturen stiger og der derfor kommer mere vandfordampning kommer der et større skydække. Med et større skydække vil en mindre del af den kortbølget indstråling blive reflekteret af skyerne.

Det vil skabe mindre energitilførsel til jorden fordi strålerne ikke kan nå ned til jorden. Dette er to eksempler på en ændring af klimaet.

Det globale klima i fremtiden
Det globale klima vil sandsynligvis ændre sig mere i fremtiden. Som eksempel vil vores temperatur på jorden sandsynligvis stige.

Dette sker fordi vi på jorden udleder en stor mængde drivhusgasser. Drivhuseffekten vil derfor få gennemsnitstemperaturen til at blive højere.

Den største temperaturforskel sker i Arktis på grund af isen smelter. Hermed vil der opstå flere mørke overflader, da der ikke mere er is men vand i stedet.

Temperaturen vil altså stige kraftigt da der kommer flere mørke overflader der absorbere mere af solens stråling. Så albedoen vil blive lavere på jorden, da der er mere der bliver absorberet og ikke reflekteret.