Indledning
Ægteskabets betydning er ubrydeligt i religion, det har eksisteret siden skabelsen, og er af essentiel betydning for videreførelse af slægten. Religionen siger at hvad gud har sammenført må ikke brydes.

I det moderne industrisamfund indgås ægteskabet af kærlighed, mens man i andre tider og kulturer funderede ægteskabet på økonomiske og sociale kalkulationer.

Men nu indgås ægteskabet i reality og ikke af kærlighed. DR udnytter det til at skabe underholdning nemlig i programmet “Gift ved første blik” (Tv-program vist på DR1 2013).

Men ved sådan et gammelt og helligt koncept som ægteskab, er det så etisk og moralsk korrekt at skabe underholdning ud af det, hvor går grænsen?

Dette er blot et af flere eksempler hvor reality og dokumentar leger med grænserne, det er med tiden blevet svært at skelne mellem reality og dokumentar, da der ikke er en konkret grænse for skildringen, de overlapper ofte hinanden.

Men dokumentar er at afdække sandheden og være informativ, hvor reality handler om underholdning. Så har “Gift ved første blik” nået eller endda overtrådt grænsen? Det mener Mikael Arendt Laursen i indslaget “Gift ved første blik udhuler ægteskabet” (bragt i Information, 17. februar 2017).

Uddrag
Hun mener at reality er noget af det mest ægte og bedste som findes “du får lov at se folks sande jeg. Deres ægte måde at reagere på i pressede situationer” (s.1 l.23).

Det her citat viser hvad reality er for hende. Hendes pointe er at reality skaber diversitet, at det kan være fuldstændig lige meget hvordan ens personlighed er, fordi det er med til at åbne seernes syn på forskellighed.

Hun begrunder denne pointe ved dette eksempel “At folk kan se udover hendes store bryster og i stedet ind i den ægte Brygge-pige? Det er dét, reality-tv kan.

Vi ser mennesker, som dem de er” (s.2 l.38). Hun bruger Linse Kessler som eksempel for at styrke hendes pointe, da man ser Linse som værende ægte, uden hendes facade.