Gæring af glukose | Biologi noter

Indholdsfortegnelse
Formål:
Hypotese:
Teori:
Materialer:
Fremgangsmåde af gæringsprocessen
Forsøgsopstilling:
Hvad observerede vi ved gæringen?
Fremgangsmåde destillation:
Alkoholprocent og densitet
Forsøgsopstilling destillation:
Efterbehandling af destillation:
- Massetabet:
- Densitet og alkoholprocent:
- Hvor mange gram ethanol og carbondioxid kan vi danne ud fra 25g glucose?
- Hvor mange ml ethanol kan vi danne?
- Hvad er alkoholprocenten i 15 ml vin?
- Fejlkilder:
- Konklusion:

Uddrag
I dette forsøg vil vi fremstille alkohol, også kaldet ethanol, samt bestemme ethanol-indholdet/alkoholprocenten af vores produkt.

---

Ethanol er en klar farveløs væske, som findes i alle alkoholiserede drikke, vi finder det også i parfumer, brændstof og som opløsningsmiddel.

Før vores ethanol kan blive til det, vi i dagligbasis kender som alkohol, skal det igennem en gæringsproces.

Dette sker ved hjælp af gærceller, som er meget små levende organismer. Gærceller kan sammenlignes med en mikroskopisk fabrik, hvor de formerer sig og har det godt. Gæringen udføres af gærceller, som er en encellet svamp (eukaryot organisme).

Gærceller fortager respiration i kolben ved, at de omdanner glucosen og O2 til culdioxid, vand og energi, så længe der er O2 til rådighed i kolben. Når O2´en er slubbet op, vil glucosen omdannes til culdioxid, ethanol og energi.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu