Fredericia Furniture | Virksomhedsanalyse – Eksamensprojekt

Virksomhedsbeskrivelse

Praktiske oplysninger om firmaet: Fredericia Furniture A/S er beliggende på adressen Treldevej 183, 7000 Fredericia og har derud over et Showroom på Løvstræde 1, 4 Etage, 1152 København. Deres CVR nr. er 45607313.

Virksomheden blev startet i 1911 af Np Ravnsø som var iværksætter, han døde i 1936 men efterlod en stolefabrik der var kendt for høj kvalitet og familien Ravnsø drev fabrikken videre indtil 1955, hvor Andreas Graversen overtog som administrerende direktør for Fredericia Furniture frem til 1995. I dag er det Kaja Møller (der dog kun har under 5 % stemmeret) og Thomas Gravesen (90-99,99% stemmeberettiget) der er står som CEO for virksomheden.

Da virksomheden er et A/S (aktieselskab) er der også en bestyrelse hvor Niels Hermansen er formand og derud over er der 4 medlemmer. Virksomheden benytter sig af revisorfirmaet Deloitte og regnskabsåret går fra 01.01 til 31.12. og der findes tre andre binavne som er A/S Fredericia Stolefabrik, Fredericia Møbelfabrik A/S og Mobili By Fredericia A/S.

4,Der er 43 ansatte i virksomheden. Fredericia Furniture A/S er en produktionsvirksomhed, der befinder sig på B2B markedet. Deres hovedprodukt er møbelproduktion især stole af forskellig art. Virksomheden åbnede i 2012 et showroom i København og her er det muligt for B2C kunder at handle, man har således ikke kun produktion men også detailhandel uden om grossistleddet.

Virksomheden har ikke pligt til at oplyse deres nettoomsætning ifølge regnskabslovens §32 da de er en virksomhed i regnskabsklasse C[7] og de har fra 2016 ikke oplyst nettoomsætningen i deres regnskaber. Derfor vil denne rapport og regnskabsanalysen bestå af perioden 2013, 2014 og 2015, hvor der er oplyst nettoomsætning.

Balancen i 2015 ligger på 56.188.000 DKK og en Egenkapital på 31.002.000 DKK.

Opgavebeskrivelse
• Der skal udarbejdes en regnskabsanalyse for de seneste 3 år.

• Der skal foretages en strategisk analyse af den valgte virksomhed, der som minimum skal omfatte en PESTEL-analyse, en brancheanalyse (Porters Five Forces), en værdikædeanalyse samt en SWOT-analyse.

• Der skal foretages en analyse af et selvvalgt logistikområde.

• På baggrund af ovenstående ønskes en vurdering af fremtidsudsigterne for den valgte virksomhed, samt hvilken vækststrategi virksomheden bør satse på med henblik på at øge den fremtidige indtjening.

Indholdsfortegnelse
Opgaveformulering 2
Virksomhedsbeskrivelse 3
Regnskabsanalyse for 3 år 4
Afkastningsgrad 4
Overskudsgrad 5
Aktivernes omsætningshastighed 5
Egenkapitalens forrentning 6
Gældsrenten 7
Beregning af indekstal 8
Analyse af soliditetsgrad og Likviditetsgrad 8
Konklusion 9
Strategisk analyse af eksterne forhold 10
Pestel-analyse 10
Brancheanalyse (Porters five forces) 12
Strategisk Analyse af interne forhold 14
Værdikædeanalyse 14
SWOT 16
Logistikområde 18
Konklusion 19

Uddrag
Med udgangspunkt i Pestel-analysen kan virksomheden se hvilke eksterne forhold i deres omverden der er vigtige at have fokus på, da de kan påvirke virksomhedens strategi i fremtiden. Man kan ikke have fokus på alt på en gang derfor er det vigtigt at udvælge de områder og underpunkter som er vigtigst. Her er valgt at se på alle punkter men kun udvælge de underpunkter der har betydning for virksomheden på langsigt.

Politiske forhold:
Virksomheden har store problemer med kopivare der produceres og sælges i stor stil som Dansk design. I Kina er der en navngiven virksomhed der har specialiseret sig i det og selv om Fredericia Furniture er klar over det, så er det en sag, de har opgivet at gøre noget ved. Det er derfor vigtigt for virksomheden at der bliver lavet love og regler fra politisk hold i udlandet. Virksomhederne bruger i gennemsnit 850.000 DKK hver år på at beskytte deres møbler og designs.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her