Indledning
Fosfor er en novelle skrevet af Simon Fruelund - som omhandler to brødre ved navn Thomas og Jon, som har en stund sammen på en jolle ude ved stranden.

Brødrene Thomas og Jon er de to hovedpersoner. Novellen starter direkte i media-res - så vi får intet at vide omkring deres baggrund eller optakten til den stund de har, det gør vi heller ikke i resten af novellen.

Historien er i lange træk enkelt og overfladisk, hvor man ikke hører noget om hvad de tænker/ hvilke følelser de har for de diverse situationer. Vi får fortalt direkte om hvad der foregår, uden særlig meget uddybelse

Eksempel:
Thomas havde stadig et solidt greb i hans håndled. De stod over for hinanden i vand til brystet. Vandet var mørkt, de stod helt stille, og morilden havde lagt sig. De stod uden at sige noget i næsten et minut.

Uddrag
I “Hedebølge” holdes parterne sammen af deres lykkelige minder fra starten af deres forhold, det er også grunden til, at de har svært ved at gå fra hinanden, Jon og Thomas bindes også sammen af minder fra deres barndom.

Brødrene har ikke meget med hinanden at gøre normalt, det kan ses, når de snakker om deres kæreste som om det var første gang de mødte dem, derfor trækker jeg den konklusion, at de kun er sammen pga. farens død for at mindes om ham, det vil være en oplagt situation til at skabe et bedre forhold til hinanden, men ud fra deres bratte afsked konkludere jeg, at de stadig er lige så splittede, som da de først ankom til sommerhuset.

Der er stor mystik omkring hvad fortælleren har prøvet at få læseren til at opfatte i novellen og hvad den egentlige baggrund bag det hele er. For at bygge videre på eksemplet ovenover, så skal man selv regne ud om hvem er det de savner? hvad er der sket med ham? hvorfor savner de ham?.