Fordøjelsen | Noter

Indholdsfortegnelse
1. Hvilken funktion har spyttet?
2. Hvilken type muskler ligger rundt om spiserøret?
3. Hvad hedder disse enzymer og hvad er deres funktion?
4. Hvad hedder dette enzym der dannes i bugspytkirtlen?
5. Hvad hedder enzymet der henter sukkermolekylerne ud igen?
6. Hvad kendetegner blod der løber i vener?
7. Hvordan er ruten rundt hjertet?
8. Hvad hedder det protein der i blod kan binde ilt?
9. Skriv respirationsprocessen i kemisk formel.
10. Tegn et billede der viser hvor transportproteiner befinder sig.
11. Forklar kulstoffets kredsløb.
12. Hvad er definitionen af et enzym?
13. Hvad kaldes det tredje enzym, og hvad er dens funktion
14. Hvor dannes galde?
15. Hvilken funktion har galde for fordøjelsessystemet?
16. Hvilke mindre dele nedbrydes fedt i?
17. Hvordan forbrændes fedt bedst?
18. Hvad hedder proteiners mindste bestand?
19. Hvad er pepsin?
20. Hvor i kroppen dannes der nye proteiner og hvordan foregår det?

Uddrag
1. Hvilken funktion har spyttet?
• Spyttets funktion er primært at opbløde/opløse maden.

Spyt indeholder amylase det er det der gør at maden påbegynder fordøjelsen af stivelse til maltose.

2. Hvilken type muskler ligger rundt om spiserøret?
• Ved spiserøret finder man en glat muskulatur.

3. Hvad hedder disse enzymer og hvad er deres funktion?
• Der findes mange, men de vigtigste er proteaser, amylaser og lipeaser.

Proteaser nedbryder proteiner i vores kost til aminosyre. Amylaser nedbryder kulhydraterne (kun stivelsen). Lipeaser nedbryder fedtet.

4. Hvad hedder dette enzym der dannes i bugspytkirtlen?
• Enzymet hedder insulin

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu