Forbyd reklamer for pengespil og kviklån | Kronik Diskussion

Indledning
Kviklån og pengespil kender vi alle sammen. Det flyder med reklamer i tv’et, men også på sociale medier og på internettet for den sags skyld. Vi er også bekendte med de konsekvenser det kan medføre. Kviklån medfører stor gæld, måske endda gæld som aldrig gør dig gældfri, og pengespil medfører ludomani i værste tilfælde.

Konsekvenserne er mange, ikke blot for dig selv, men det kan også påvirke din familie og nærmeste omgangskreds. En dårlig cocktail er dog at blande kviklån og pengespil, de er slemme nok i sig selv, men et blandingsmisbrug er endnu værre. Problemet med vores spillekultur bliver desværre kun forstærket af den øgede tilgængelighed og den voldsomme markedsføring efterfulgt af kviklån med dubiøse renter.

Du kan på mange måder sammenligne det med afhængigheden ved tobak, alkohol, stoffer og lign. Det er ikke blot i Danmark at vi oplever de store konsekvenser af kviklån og pengespil, og derfor kan problemet ikke kun løses på nationalt niveau, men en europæisk løsning er en nødvendighed for at komme problemet til livs.

Grænsen går lige der, hvor vi har at gøre med lidelser, som har sociale, arbejdsmæssige og familiemæssige konsekvenser. Skal vi bare vende det blinde øje til, vel vidende at 125.000 danskere har spilleproblemer?

Uddrag
Består et argument af de 3 dele, er det nemmere at overbevise modtagerne om sit argument. Et eksempel som de kommer med, er påstanden, ”kviklån og pengespil er en dårlig cocktail”, belægget ”125.000 danskere har spilleproblemer” og hjemmelen ”blander du kviklån og pengespil, får det store konsekvenser.”

Vi kan også kigge på Ciceros model, som kortlægger de elementer som indgår i kommunikationen mellem mennesker, hvor elementerne har indflydelse på hinanden. Talerne er de 3 politikkere og Michael Jørsel. Emnet er kviklån og pengespil.

Sproget er meget fortællende og forståeligt. Man forstår hvad der bliver skrevet og man får en masse informationer. Der bliver også brugt stærke ord, som tidligere nævnt, til at påvirke os. Tilhørerene kan være personer som selv lever med konsekvenserne, pårørende som søger viden eller forståelse for emnet, og hele befolkningen.

Omstændighederne forbinder sig til talerne. Politikkerne ønsker at ændre vores spillekultur, og et skridt på vejen, er at informere befolkningen, pårørende og dem som er trådt i fælden om konsekvenserne. Grunden til at 125.000 danskere har spilleproblemer mener de dels skyldes den øgede tilgængelighed og den voldsomme markedsføring efterfulgt af kviklån med dubiøse renter.

Derfor mener de at vi bør forbyde reklamer for pengespil og kviklån på tv, såvel som på de sociale medier og internettet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her