Indledning
Mennesket lever i dag i et frit og moderne samfund. Danmark er i den situation, at befolkningen er begyndt at ytre sig om sine holdninger og meninger til forskellige politiske ting

som debatten om kæmpe eskimo, der for alvor har rejst sig her i Danmark. Er kæmpe eskimo nostalgi og navnet på en is, som forbrugeren elsker og har gjort i flere år

eller er det med hensigt i at krænke eller støde en befolkning? er sprogkampen en virkelig kamp, og et udtryk for løssluppen krænkelseskultur eller dog bare positive forandringer i samfundet?

Dette er en problematik, som beskrives i Martin Krasniks artikel i Weekendavisen fra d. 17. juli 2020 ”Eskimo og panikanfald”.

Uddrag
Desuden mener han også, at befolkningen eller visse personer er begyndt at gøre de mindste ting til et problem, man har ikke valgt at kalde isen

for kæmpe eskimo, for at nedgøre grønlænderne, men det er den politiske korrekthed der spiller ind her. Han siger nemlig således ”ER kravet om at fjerne navnet Eskimo udtryk for en politisk kamp om Danmarks historiske forhold til Grønland?

Ønsker man ved at fjerne navnet at diskutere magtforholdene i Rigsfællesskabet? Er det en berettiget vrede over manglende forståelse for de arktiske mindretal i dag?

Nej, desværre ikke.” Hans påstand er her, at fænomenet er udtryk for en selvnærende politisk korrekthed. Hans belæg er, at kæmpe eskimo ikke er lig med Danmarks forhold til Grønland i dag, men at det kun er fordi de vil have politisk korrekthed.

Han hjemmel er at Isproducenterne er skrækslagne for at blive udsat for raseri på de sociale medier, hvor folk, der i egne øjne er meget progressive, opfordrer til boykot.