Indholdsfortegnelse
Handling
Sagen
Modtagerne
Opbygning
Præmis og argumentation
Fremstillingsformer
Vurdering og diskussion

Uddrag
Dokumentaren handler om en ung fyr ved navn Nuka Bisgaard. Nuka er efter sigende den første drag-Queen på Grønland. Nuka skifter konstant udseende.

Nogle gange ligner Nuka en forholdsvis normal mand med lidt makeup i ansigtet, og andre gange en efterligning af Britney Spears eller Lady Gaga.

Nuka rejser Grønland rundt med sin meget loyale ven, ved navn Aqqalu Engell. På deres udflugter optræder de ofte for en mindre mængde mennesker, og ellers ser man Nukas liv i nattelivet, og når han er hjemme hos sine forældre.

Nuka lever fortrinsvis op til filmens titel “Eskimo diva”. Nuka elsker at være i centrum og stå i spotlightet. Han elsker når fokusset er på ham, og det ønske for han opfyldt ved at leve sin drøm som superstjerne. Dog dukker ikke mange op til hans optræden.

Dette skyldes at typiske Grønlændere ser sig meget sky på det ‘nye/fremmede’, og foretrækker det traditionelle. Dette kommer også til udtryk i filmen

hvor Nuka siger “Folk de brokker sig over at der aldrig sker noget. Så når der endelig sker noget, så kommer folk ikke. Så lad være med at brokke jer. Få jer et liv så.”

Denne skyhed vil gøre det svært for Nuka at brænde igennem som grønlandsk superstjerne, da der ikke er nok støtte til at kunne gøre det til en karriere.

I anden halvdel af “Eskimo diva” får man af vide, at Nuka har kræft. Han kommer i kemobehandling inde på riget.

Håret bliver klippet af, makeuppen bliver fjernet og Nuka ligner nu igen den dreng han engang var.

Nuka er nu et eksemplar på et traditionelt grønlandsk eksemplar. Først når man ser denne side af Nuka, bliver der også vist en støtte fra Grønlands side i Nukas liv.

Juleaften er Nuka stadig indlagt på riget, og der kommer en gruppe Grønlandske kvinder og synger for ham. Dette rør Nuka meget, da det betyder meget for ham at have den form for grønlandsk støtte, når han er så langt hjemmefra.