Eksamenssæt den 24. maj 2016 – Analyserende artikel “Kom så, Danmark”

Indledning
Danmark har i mange år ikke rigtigt præsteret på de internationale fodboldbaner. I både 2010 og 2012 blev det til to hurtige exitter fra henholdsvis VM og EM. I 2014 var Danmark ikke engang kvalificeret til det VM, som blev afholdt i Brasilien. I kølvandet på de mange dårlige resultater blev landsholdet mødt med negativ respons, og mange mente nok, at de glade dage fra 1992 næppe var noget, man ville se igen. Da Danmark i 2015 skulle forsøge at kvalificere sig til EM året efter, var tilslutningen og opbakningen fra fansene derfor på det laveste i mange år.
I et forsøg på at ændre dette producerede Kanal 5 i 2014 en kampagnefilm, som hed ”Kom så, Danmark”. Filmen havde det formål at vække troen på det danske landshold og der-igennem at reklamere for deres visning af landsholdets kampe på deres kanal.

Uddrag
Det første klip i den første del er af en fisker, som står og kigger ind over havnen. Mens klippet kører, høres der reallyd, idet mågernes kalden giver følelsen af havets miljø. Umid-delbart efter hører man en voice-over, der meget vel kunne være fiskerens egen stemme. I hvert fald er der tydelig dialægt i det, han siger. Dialægten minder om noget vestjysk, hvil-ket hænger godt sammen med det fiskende erhverv.
Klippet skifter til Aarhus rådhus, hvor Jacob Bundsgaards stemme laver en voice-over, mens han i et kort glimt ses i billedet.

Igen klippes der, så der nu er en stor campingvogn i billedet med to campister foran. I bag-grunden kan man netop ane Storebæltsbroen, og en tydelig fynsk dialægt fortsætter, hvor Bundsgaards stemme stoppede. Man får fornemmelsen af, at man er på Fyn.
På det sidste klip ses en ung kvinde, som er rengøringsdame på et hotel i en storby.

Her ser man i stedet mange klip fra diverse danske landsholdskampe blandet sammen med jubel og glæde fra tilskuerne på tribunerne.
Årsagen til at kampagnefilmen på den måde kan deles op i to dele, er fordi man kan tale om et markant skel. Den første del bruger langsomme klip, man har tid til at fornemme histori-en og finde ud af hvor i landet man befinder sig.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!