Droner i krigsførelse | DIO

Indledning
“The evil of technology was not technology itself; Lindbergh came to see after the war, not in airplanes or the myriad contrivances of modern technical igenuity, but in the extent to which they can distance us from our better moral nature, or sense of personal accountability.” (David McCullough 2011)

Vi mennesker har opfundet og udviklet teknologier til, at ændre vores liv på den bedste måde vi kan. Nu påvirkes vores liv hvert øjeblik af disse teknologier. Men! er der teknologier, som aldrig burde udvikles, eller kan vi lære at bruge selv de mest destruktive teknologier til almennyttige formål?

Hovedemnet i denne opgave er Krig, og underemnet er Etik i teknologi og videnskab. Opgaven går ud på at redegøre, analysere og vurdere materialet ud fra en selvvalgte problemformulering.

DIO er et sammenspil mellem danskfaglige fag og de idehistoriske fag, derfor igennem opgaven bliver der arbejdet med elementer og metoder fra begge fag.

Desuden indebær denne opgave en problemformulering, der omhandler droner i krig. Kilderne fra opgavebesvarelsen er udvalgt fra internettet i form af undersøgelser og artikler bl.a. etik.dk og infromation.dk. Der blev også anvendt bøger til, at få problemformulering besvaret.

Indholdsfortegnelse
Indledning ...................................................................................................................................................... 3
1.1 Problemformulering....................................................................................................................................3
1.2 Metoder ........................................................................................................................................................ 4
Besvarelse af opgaven .....................................................................................................................................
Afslutning: Vurdering / diskussion og konklusion ...................................................................................10
Litteraturliste............................................................................................................................................... 10

Uddrag
Et af kritikpunkterne ved at bruge droner i krig er, hvordan piloter kontrollerer dem. Mange har kritiseret brugen af droner til videospil, og denne bekymring kommer af, at piloten sidder tusinder af kilometer væk fra missilet og ved at trykke på en knap dræber tusindvis af mennesker.

Der er et andet problem, som droner skaber. Hvis man tager udgangspunkt i "Eye in the sky", hvor man potentielt har mulighed for at redde rigtig mange menneskers liv ved at dræbe en pige, kan vi diskutere, hvad der er etisk korrekt.

Hvis man vil finde hvad, er etisk korrekt, kan man kigge på, hvilken handling der skaber mest lykke og mindst ulykke.

I dette tilfælde kan man sige, at pigen og terroristerne vil opleve ekstrem ulykke, hvis de vælger at skyde. Men hvis man ikke vælger at skyde, kan man risikere, at terroristerne udfører et angreb på civile, der vil skabe enorm mængde ulykke.

Generelt fra filmen kan man argumentere, at det der sker med pigen, er grusomt, men hvis man ikke havde stoppet terroristerne, ville det have været endnu mere grusomt.

Droner er ikke i stand til at tage deres egne beslutninger, de kan ikke føle anger eller had, de gør bare, hvad de er programmeret til. Vi fjerner altså enhver form for refleksion og tanke omkring det at dræbe ved brugen af droner.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her