Det vidner om intellektuel dovenskab, når DR vil… | Analyse

Indledning
I sammenhold med den teknologiske verdens ekspansion har mediebilledet ændret sig betydeligt. Børn, unge samt ældre har altid en elektrisk device indenfor få meters afstand.

Den teknologiske udvikling har altså betydet, at unge er gået fra at klatre i træer og lege udenfor, til at sidde indendørs foran computerskærmen.

Derfor er mediemarkedet blevet en enorm del af hverdagen, og kravene med henblik på at tilfredsstille kunderne er ligeledes blevet større.

De nyere generationer vil altså ikke kun nøjes med faktuelt TV, de ønsker nemlig at blive overrasket, når de sætter sig foran den store Tv-skærm.

Heraf har kampen om seerne betydet, at visse medieplatforme har ændret strategi, hvilket har skabt debat blandt de danske borgere.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Diskussion
Dette leder mig videre til artiklen
Konklusion

Uddrag
Meget reality-tv tilbyder mere indsigt end diverse æggehovedprogrammer”, hvor jeg på mange måder gør mig enig i Nikola Nedeljkovic Gøttsche udtagelser i henhold til reality-tv.

Han har utvetydigt et modsat syn på situationen sammenlignet med Anders Storgaard, eftersom hans hovedsynspunkt er, at reality-tv kan give seerne psykologiske såvel som sociale indsigter.

Visse realityprogrammer fokuserer på at afspejle sig i hverdagslignende situationer, hvoraf andre retter deres fokus efter at skabe mere ekstreme samt uvirkelige situationer, der ikke afspejler sig i virkeligheden.

Nikola Nedeljkovic Gøttsche ligger dog vægt på det faktum modsat Anders Storgaard, at alle realityprogrammer er med til at illustrere deltagernes personlighed, da de ikke agerer som fiktive karakterer med replikker.

Derfor påstår han, at vi som seere kan identificere os med personerne, som udspiller sig i programmerne, eftersom de er helt normale mennesker.

Af netop den grund får reality-tv os til at overveje deltagernes håndtering i forhold til de moralske valg og dilemmaer, de står overfor. Vi begynder derfor at reflektere over vores egne valg samt personlige kompetencer.

Derfor formår realityprogrammer at sætte spørgsmålstegn til vores psykologiske samt sociologiske karaktertræk. Nikola Nedeljkovic Gøttsche udfordrer derfor typer, som Anders Storgaard med hans udtagelser.

Det gør han ved at sættes spørgsmålstegn til deres negativitet overfor public-servicemediernes inddragelse af realityprogrammer, hvilket eksempelvis udtrykkes ved citatet:

”Det er lamslående, at fjernsynsprogrammer, der fokuserer på enkeltindividers opførsel, refleksioner og sociale interaktioner, stadig affejes som lefleri for laveste fællesnævner.”.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu