Indledning
”Skjold og Isabel - det første breakup” er en webserie i 7 afsnit fra 2018 af filminstruktør Emil Næsby Hansen. Den observerende doku-serie skildrer relationen mellem Skjold og Isabel, to teenage-ekskærester.

De to unge kæmper hårdt med at afslutte deres romantiske forhold til hinanden og prøver at finde ud af, på hvilken måde de to nu skal være sammen.

De to hovedpersoner er unge og uerfarne, og som det også kan ses i titlen, er dette deres første breakup. Det er svært for dem at give slip på hinanden, hvilket dokumentaren viser ad flere omgange.

Ekskæresterne sidder og snakker foran en skraldespand på Strøget, da Skjold spørger ”Har du ikke lyst til at tage hjem?”, og til dette trækker Isabel på skuldrene og svarer ”Jeg kan ikke rigtig overskue at skulle cykle.

Jeg kan godt overskue at være hjemme, jeg kan bare ikke overskue at tage hjem” (02:25).

Uddrag
Igennem de første scener indtil ca. 02:20 får man som seer en følelse af, at Skjold og Isabels forhold er akavet. De har for nyligt slået op og skal vænne sig til deres nye relation.

De snakker ikke sammen, men kigger meget på hinanden. Selvom Skjold er den, der udtrykker sig mindst, er det ham, der får situationen til at gå i omdrejninger, da Isabel forlader ham efter en akavet samtale og Skjold løber efter hende.

Som sagt reagerer Skjold mest med tavshed, og i scenen på hans værelse kan hans tavshed overfor Isabels spørgsmål virke kold (06:30).

Isabel viser Skjold, at hun har barberet alt sit hår af og Skjold er i chok (05:10). Hun fortæller også, at hun på cykelturen derhen, har cyklet med hætten oppe, for at ingen skulle se hende før Skjold.

Det er tydeligt, at hans mening betyder meget for hende, da hun op til flere gange prøver at få en samtale i gang omkring det og spørger ind til, om han ikke længere synes, at hun er lækker.

Selvom de har slået op, vil hun gerne have, at han skal synes, hun er dejlig. Da Skjold ikke svarer, betvivler hun (endnu mere) sin beslutning, og hun spørger ham ”Vil du hellere have haft, at jeg ikke havde gjort det?”.

Hun vælger dog selv at svare hurtigt og får dermed lukket for Skjolds mulighed for respons.

Han sidder stadig i tavshed og stirrer ud i luften, og i det øjeblik siger stilhed mere end tusind ord. Skjold nævner i cykelscenen (03:40),