Indledning
Nogle siger at teenagerårene er de sværeste i ens liv. Det er en tid fyldt med udfordringer, konflikter og følelser. Det er her man skal udforske sig selv, sin seksualitet og finde ud af hvem man er.

Det første kapitel i romanen ”Fru Marie Grubbe”, som er baseret på en rigtig kvinde, handler om overgangen fra barn til voksen og behandler tematikker som seksualitet, erotik, ligestilling og driftens dannelsesrejse.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
omanen er baseret på den rigtige kvinde, Marie Grubbe, og hendes liv. Marie vokser op i et adeligt miljø i 1600-tallet.

Hun var en ganske usædvanlig pige, der i stor grad var styret af sine lyster, som romanen også vidner om. Hun starter på toppen af samfundet med at blive gift med en meget velhavende mand, men efter nogen tids ægteskab bliver de skilt fra hinanden.

Derefter gifter hun sig og bliver skilt, et par gange, indtil hun til slut ender med at gifte sig med en fra bunden af samfundet.

Dermed går hun fra at starte på toppen af samfundet til at slutte på bunden. I første kapitel af ”Fru Marie Grubbe” møder vi den fjortenårige Marie Grubbe, der går rundt i haven.

Allerede her får man fornemmelsen af en nysgerrig pige, der i høj grad er styret af sine drifter og lyster. Romanen starter med at Marie går hen ad alléen og op mod herregården.