Skjold og Isabel | det første breakup | Analyse | E. N. Hansen

Indledning
Ofte bliver begrebet kærlighed forstået og forbundet med den varme inderlig følelse af hengivenhed og den fysiske og kropslige tiltrækning vi møder.

Men hvordan kærlighed reelt ser ud mellem to individer, er der mange der ønsker at få svaret på. Som ung går man typisk rundt og ønsker prinsen der kommer ridende på sin hvide hest for at redde skønjomfruen.

Ens første kærlighed er nemlig noget helt specielt og for de fleste uforglemmelig. Men når man kommer til det punkt

hvor man ikke længere er forelsket, på trods af at have kærlighed til overs for sin partner - hvordan ser sådan et forhold ud?

Dokumentarserien Skjold og Isabel – det første breakup instrueret af Emil Næsby Hansen, giver et bud på dette.

Uddrag
Vi får uddelt 8 minutter af første afsnit i dokumentarserien som skal analyseres og fortolkes. Klippet starter ud med en intro ( 00:00:10), hvor vi ser Skjold og hans venner er på, hvad der ligner Nørrebro, på vej ind til en fest.

I dette øjeblik får vi et glimt af Skjold i sit rette element blandt hans venner. Den første sekvens er klassisk opbygget og vi får tegnet et anslag der bygger dokumentarseriens grundlæggende projekt - hvilket er den unge forelskelse vi møder i ungdommen.

Skjold og Isabels hverdag handler væsentlig om, at hygge sig med vennerne, leve i nuet og feste natten lang ( 00:00:55 ), hvilket er en central afspejling af den typiske teenagers liv.

Derefter får vi et indblik i Skjold og Isabels forhold ( 00:03:46 ) og til sidst får vi en uddybelse af deres kendskab til hinanden og ikke mindst relation og betydning.

Måden deres bånd fremstilles på, er afgørende for vores opfattelse af deres forhold. Det bliver tydeliggjort for seeren

at forholdet mellem de to unge er specielt idet måden de iscenesætter hinanden på, er uskyldig og dette afløser hvilken form for forhold og bånd de havde og tydeligvis stadig har.

Efter der bliver anvendt et festlig anslag klippes der et nærbillede af Isabel hvor hun sidder og har en samtale med Skjold, men få ord bliver brugt.

Nærbillede bruges tit, når følelser er i fokus og med et nærbillede kan vi se detaljerne i personernes mimik og aflæse følelser, tanker og reaktioner. ( 00:02:26 - 00:02:40 )

her får seeren et reelt glimt af ulempen ved når vejene skilles da en akavet stemning blandt de to ekskærester opstår og her ser man hvordan man håndtere konsekvensen.

De begge venter på, at modparten vil bryde isen og starte en samtale, dette sker ved ( 00:02:48 ), når Skjold prøver at forsone sig med Isabel.

Fra nærbilledet af de to unge klippes der videre til et klip af Skjold der cykler rundt med Isabel i indre København.

I klippet svinger Isabel med armene hvilket medfører, at det ligner hun svæver, hvilket giver seeren et mentalt billede af Isabel der svæver på en lyserød sky - det er jo sådan forelskelse beskrives som.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu