Indledning
Den officielle betegnelse for kærlighed er kompleks. Kærlighed kan være fascinerende, smuk og dragende, men samtidig er der ikke noget, som kan gøre mere ondt end den ulykkelige kærlighed.

Følelsen af at være fælles om at give sig hen til sin elskede, med forhåbningen og troen på fremtiden, som så i sidste ende brister, kan få selv den hårdeste negl, til at gå ned med flaget.

For hvad så når forholdet ophører, er der så et venskab eller blot had? En masse tanker skal organiseres og bearbejdes, for at kunne omstille sig fra at være i et forhold, til at bære den nye titel som single.

I dokumentarserien ”Skjold og Isabel” følger vi to teenagere, som går gennem deres første breakup. De står begge som to store spørgsmålstegn, for hvordan er fremtiden nu, hver for sig?

Uddrag
I tidsrummet (3.20) får vi et nærbillede af Isabel hvor hun smiler, efterfølgende i tidsrummet (3.32) ser vi et nærbillede af Isabel, hvor hun ser meget mut ud, det afspejler en form for facade overfor Skjold.

Skjold skal ikke vide at Isabel stadig har et ømt punkt overfor ham, derfor har hun paraderne oppe, og har svært ved at åbne op.

De nærebilleder af Isabel, har den effekt for seeren at man har lettere ved at identificere sig med hendes følelser, fordi vi kommer helt tæt på.

Der er gjort brug af autenticitetsmarkører, ved at Emil Næsby Hansen, som har instrueret dokumentarserien, har brugt to virkelige personer, som befinder sig i virkelige miljøer og så har han formidlet gennem scener

en kreativ bearbejdelse af virkeligheden. Skjold og Isabel har ikke været til casting med henblik på at skulle spille en rolle i dokumentaren, de er virkelige personer, som går gennem deres første breakup.

Emil Næsby Hansen forklarer i artiklen ”Skjold & Isabel”-instruktør: ”Jeg er aldrig før kommet så tæt på nogen, som jeg gjorde der” grunden bag dokumentaren.

Efter at han havde kontaktet Skjold og Isabel, indgik de en aftale om at lave en dokumentar, som afspejler livet efter deres første breakup.