Indledning
”Skjold og Isabel” er en dansk dokumentarisk tv-serie sendt på DR3 som der handler om det at være ung. Serien er fra 2018 og instrueret af Emil Næsby Hansen. I dokumentaren følger vi de 2 hovedpersoner, Skjold og Isabel på henholdsvis 17 og 18 år.

Emil Næsby opdagede Skjold og Isabel gennem Instagram, og begyndte sig søgning efter dem. Han fandt dem en nat i Københavns gader. Dokumentaren han

dler også om det at være hinandens første kærester, og hvilke kriser der opstår undervejs. Ikke mindst den forvirrende tid der kommer efter de slår op.

Skjold og Isabel mødte hinanden første gang da de var 15 og 16.

De mødte hinanden gennem en fællesven en varm sommerdag på bryggen. Siden hen blev de kærester, og var hinandens første. De er så tætte, at de har svært ved at løsrive sig fra hinanden. De slår op over en sommer i København og har det svært i perioden efter, da de altid har været sammen.

Uddrag
Serien finder sted i København. Dokumentaren hører inde under den observerende dokumentargenre. Dokumentaristen kommer ikke med sin egen holdning og er blot ”en flue på væggen fortæller” som også er et typisk tegn på den observerende dokumentargenre. Der er ingen iscenesættelser hvilket er med det at styrke dens autencitet.

Man observerer Skjold og Isabel mens der bliver benyttet sig af håndholdt kamera og lange indstillinger som giver seeren fornemmelsen af selv at være til stede.

Dokumentaren gør brug af mange autencitetsmarkører som også er det der gør at den er så autentisk som den er. Halvtotal og nær er de hyppigste billedbeskæringer i serien som også gør at os som seere kan få bedre indblik i hvordan de 2 hovedpersoner, Skjold og Isabel har det ud fra ansigtsudtryk.