Den Nationale Fortælling | DHO | 10 i Karakter

Indledning
Fra 1939 til 1945 raserede 2. Verdenskrig, og Danmark blev besat af den tyske besættelsesmagt d. 9. april 1940.

Under besættelsen begyndte flere og flere danskere at udføre sabotage mod besættelsesmagten i enten modstandsgrupper eller egenhændigt.

Gennem årene kom flere og flere til, og blandt nogle af de modstandsgrupper var Hvidsten gruppen. Medlemmerne af Hvidsten gruppen var udvalgt af Marius Fiil, som var ejeren af Hvidsten kro.

Hvidsten gruppen effekturede en række handlinger for England, de hjalp med at tage imod og opbevare våben og sprængstoffer, som blev kastet ned.

Gennem spillefilmen følger man Hvidsten gruppen, især Marius Fiil og hans families kamp med at få alt til at gå op i en større enhed.

Der er bl.a. fokus på deres privatliv, hvem man kan stole på og de psykiske omkostninger, der er ved at skjule agenter - også når det ender

som man ikke helt, havde regnet med. Det er alt sammen noget, som denne rapport vil have fokus på.

Indholdsfortegnelse
1. INDLEDNING 4
- 1.1 PROBLEMFORMULERING 4
- 1.2 PRÆSENTATION AF FAG, MATERIALER, METODE OG STRUKTUR 4
2. REDEGØRELSE 5
3. ANALYSE 6
4. VURDERING 10
5. KONKLUSION 11
6. LITTERATURLISTE 11

Uddrag
En tidlig morgen for omkring 81 år siden, trængte de tyske styrker over den danske grænse, og få timer senere overgav de ledende politikkere og kong Christian X sig, nemlig den 9. april 1940.

Tyskland var styret af Adolf Hitler og udmeldingen fra Tyskland var, at det ikke var en krigserklæring mellem Danmark og Tyskland, men tværtimod, at Tyskland ønskede at beskytte Danmark, mod en besættelse fra England .

Danmark var en mellemstation for Tyskland, som ville videre mod Norge. Tyskerne skulle primært bruge Aalborg lufthavn til at påfylde transportsflyene.

Men på trods af samarbejdspolitikken blev tyskerne hurtigt mødt af modstand, fra forskellige dele af den danske befolkning. Den danske regering gik med til at samarbejde med tyskerne, så de kunne undgå ødelæggelser.

Danmark havde i krogene hørt noget om at de tyske tropper ville komme til Danmark, men regeringen besluttede sig alligevel for at forholde sig passivt til rygterne.

Mandag den 8. april 1940, dagen før besættelsen, kom rapporterne frem, derefter indkaldte regeringen alle partiformændene, så de sammen kunne drøfte hvad der skulle ske.

I Danmark var vi ikke sikre på hvor meget af Danmark, Tyskland havde tænkt sig at besætte. Derfor besluttede den danske regering sig for at informere de sønderjyske soldater om at de ikke måtte lave vejspærringer eller gemme sig i bunkerne.

Den danske regering havde den 6. og 8. april også besluttet sig for, ikke at mobilisere den danske sikringsstyrke, som i alt bestod af 60.000 mand, på baggrund af, at man ikke ønskede at provokere tyskerne.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu