Vejen til en god fortælling | Analyse

Indledning
Det at fortælle noget kan fremføres på mange forskellige måder. En god podcast, en fangende serie eller en underholdende roman har alle det til fælles, at de kan fremstilles som en fortælling på en bestemt måde.

Du har sikkert oplevede det før. Du leder efter den helt perfekte underholdning til dig, Den gode fortælling. Men hvad gør egentlig en fortælling god?

I dagens Danmark er der mange forskellige holdninger til hvordan tingene skal se ud, og derfra er samfundet blevet sådan, at folk har sin egen smag hvilket former de forskellige typer af fortællinger.

Uddrag
Ellen Hillingsø, skuespiller og radiovært til serien Ping Pong, og Molly Stensgaard diskuterer hvad, der skaber den gode historie.

Molly Stensgaard er manuskriptforfatter og har arbejdet i filmbranchen igennem sin karriere, hvilket giver hende en del erfaring under samtalen.

De bliver begge to enige om, at det vigtige bag en god fortælling er leveringen af produktet, at få historien helt derhen hvor den rykker i modtageren (0:41-0:53 og 2:44-3:10).

Det skal forstås som den sætter tankerne i spil og rører modtageren bevidst, dog kan det være forskelligt fra person til person hvordan en fortælling kan sætte sig i folk.

Molly mener herudover også, at det første hun kommer i tanke om, når man siger ”Hvad er en god fortælling?” er der et tema, som griber sig meget igennem, nemlig fangende.

En medrivende, gribende og engagerende historie former hendes behov. Men hvilke komponenter fanger en medrivende fortælling?

En af de vigtigere dele, som skaber en grundlæggende struktur i fortællinger er hvordan modtageren bliver præsenteret for konflikten og hvordan/hvornår konflikten ender.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu