Den iscenesatte natur | Dansk

Uddrag
Da min mor en tirsdag eftermiddag kaldte på mig nede fra køkkenet, udslap jeg et højt, ugideligt suk. En lille portion koncentreret kuldioxid slap ud i atmosfæren, som den jo gør, når vi mennesker går og holder os i live ved at ånde ind og ud.

Jeg kiggede ud af soveværelsesvinduet og beundrede den henrivende udsigt; en mejetærsker futtede afsted henover den gyldne kornmark, og dette kombineret med den vidunderlige duft af gylle gav mig en svimlende fornemmelse af deja-vu på bedste vis.

Men glæden var kortvarig, og jeg måtte tage afsked med erindringen om atten års sommerminder og løfte mit ugidelige legeme fra skrivebordstolen. Det viste sig, at det ikke kun var min mor som ventede i køkkenet. Hele min beskedne familie på fem mand var troppet op, hver udstyret med en pose blomsterfrø og en nyindkøbt planteskovl fra Brugsen.

Hvilket tåbeligt syn! Men det skyldtes altså, at vores baghave nu skulle dedikeres til alverdens vilde blomster, forklarede min lillesøster med julelys i øjnene. Den slags julelys, som kun børn kan formå at fremstille på autentisk vis.

De frydefulde børneøjne mindede mig slående om min egen barnlige glæde over mejetærskeren kort forinden, og jeg valgte derfor at deltage i blomsterfornøjelighederne i håb om at min lillesøster en gang som attenårig kunne kigge på den florafyldte baghave, og mindes sin fornøjelige barndom.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu