Den danske sang skat | Dansk | Analyse | 10 i karakter

Indledning
I Danmark kan vi godt lide at synge. Vi synger til jul, fødselsdage, fester, morgensange og endda begravelser. Almindelige danske sange er dybt forankrede

og danske sange er rige på skatte, de lærer os noget om os selv og hinanden. Intet andet land, selv vores nordiske naboer

har en så stor digtsamling som os, hvis melodi stadig synges af mennesker. Men hvad er den egentlige danske sangskat? Hvad betyder den danske sangskat for os?

Uddrag
Og traditionen med at synge. Men hvorfor ville nogle mennesker vælge ikke at deltage i dette fællesskab? Ifølge Ricco Victor, synger ”de kinesisk studerende

indvandrerene fra arabisktalende lande og den 17-årige fra vestegnen ”ikke med. Er det fordi de slet ikke gider? Eller måske har det noget at gøre med deres følelse af, at dansk ikke er nok?

En populær sang i skattekammeret med danske sange er ”Den danske sang er en ung blond pige” skrevet af Kai Hoffman i 1924.

Teksten blev skrevet som anledning af nationalsangen, og Kai Hoffman hentede inspiration fra dansk natur og historie.

Fra 18. udgave af højskolesangsamlingen er introduktionen af strofe 3 ” Så syng da Danmark lad hjertet tale” blevet brugt som en scene i bogen.

På grund af denne sang opstod der nogle konflikter i hele landet. Da de skulle synge denne sang, følte nogle mennesker med anden etnisk baggrund sig krænkede og blev ikke inkluderet.

Sangen begynder derfor "Den danske sang er en ung blond pige". Denne sang handler om at forene Danmark og være så inkluderende som muligt, så det er synd, at nogle mennesker føler det modsatte.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu