Den danske sangskat | Analyse | Dansk

Indledning
I Danmark kan vi godt lide at synge. Vi synger til jul, fødselsdage, fester, morgensange og endda begravelser. Almindelige danske sange er dybt forankrede, og danske sange er rige på skatte, de lærer os noget om os selv og hinanden.

Intet andet land, selv vores nordiske naboer, har en så stor digtsamling som os, hvis melodi stadig synges af mennesker. Men hvad er den egentlige danske sangskat? Hvad betyder den danske sangskat for os?

Uddrag
Louise Noes sagde også: ” At synge er sundt for vejrtrækningen, og det frigør hormoner i os, som gør os gladere og giver os lyst til at knytte venskaber.

Et nyt studie fra 90 Oxford har også vist, at en af de hurtigste måder at knytte nye venskaber er at synge i et kor Så hvis danskerne ikke er de lykkeligste mennesker i verden, vil vi helt sikkert blive med alt den fællessang.

En sangambulance er et musikalsk udrykningskøretøj med eget klaver og et stort bibliotek med sangbøger, for eksempel kan det hjælpe med grundejerforeninger

der gerne vil synge med deres naboer, men mangler inspiration. Køretøjet er dog ikke kommet til virkelighed endnu, men ligger til planerne hos den nymoderne forening Sangvær.

Derfor er det vigtigt, at vi giver skatten af danske sange videre til den næste generation, så de kan få øjnene op for at se det smukke fællesskab, vi har nu.

Den Danske Sangskat vil udvikle sig i de kommende år, og mange nye sange bliver overdraget til højskolesangbogen, hvilket kan være en fordel, så du kan undgå at misforstå teksterne.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu