Indledning
Romanen “De hvide mænd” er udgivet i 2003 af den 43-årige prisbelønnede børne- og ungdomsforfatter, Kenneth Bøgh Andersen. Bogen er en sciencefiction og en ungdomsroman.

Den 21-årige Edwin har altid været den bedste i klassen. En dag bliver hans verden vendt op og ned. Edwin føler der er noget galt, med det overkontrollerende fremtids Danmark han lever i.

De afluttende eksmaner på gynmasiet nærmer sig hurtigere og hurtigere, men Edwin kan slet ikke få sine tanker væk fra sandheden om Den gamle verden.

Det eneste hans tanker kredser om er at han, for enhver pris, bliver nødt til at bestå studentereksamen. For hvis han ikke består, så venter De Hvide Mænd på ham.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Bogen handler om den 21-årige Edwin Georg Normann. Edwin er 1 meter og 92 centimeter. Han vejer 91 1⁄2 kilogram. Han har blondt hår og blå øjne, han er nybarberet og muskuløs. Han går på 5 årgang på Winston Smith Gymnasium sammen med hans bedsteven Lenny.

Han er kærester med Lykke som han mødte hos Christoffer til en fest for 2 år siden. Edwin har altid været den bedste i hans klasse, og den bedste på hans Roughball hold.

Han har været mønsterelev med et gennemsnit på 11,5, men gennemsnittet falder til 9,59. Edwin tænker meget og tingene, og han er meget hjælpsom f.eks. hjælper han Victor Widen med at flygte fra de hvide mænd.

Edwin er usikker og mistroisk på samfundet og livet. Edwin er meget modig, da han tør at bryde en række regler som kan koste ham livet.

Han tvivler og han er let at påvirke. Han har mange følelser og en samvittighed. Edwin er blevet "levende" altså han forholder sig kritisk til det fremtidssamfund han lever i. Edwin ser farfaren som en helt/rollemodel.