Indledning
I dagens samfund stiller man for høje krav til børn og unge. Vores samfund har en mørk side, som man ikke hører om.

Det handler om den arbejdsløse hverdag, hvor man til hverdag bliver kaldt for uduelig, hvor ingen især samfundet ikke gider se på en eller give en hjælpende hånd.

Det er et samfund hvor det kun er eliter der bliver rost, og hvor det kun er de bedste der kommer langt med deres liv.

Det er et samfund hvor mennesker bliver dømt ud fra karakter og ikke deres evner som mennesker. Hvordan vil fremtiden for Danmark se ud, hvis vi kun går op i tal fremfor de evner vi mennesker har?

Dette illustrerer romanen ”De hvide mænd” skrevet af Kenneth Bøgh Andersen i 2003 et godt eksempel på. Kenneth Bøgh Andersen fortæller nemlig om et fremtidigt samfund.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Romanen er fortalt i en 3. personsfortæller, som følger en 21-årig dreng ved navnet Edwin, der er i gang med at tage sine sidste eksamener til sommer. Edwin har altid været en af de kloge elever i klassen, men nu går alt galt for ham.

Historien er bygget op på at man følger Edwin gennem hele historien. Handlingsforløbet er ikke bygget kronologisk op, men den har derimod mange flashbacks og drømme, som Edwin tænker tilbage på.

For eksempel drømmer Edwin om hans gamle klassekammerat Mark, som han forestiller sig død: ”Rebet, der ligger om halsen som en kvælerslange har gnavet sig døbt ind i det døde kød.

Den hængte bærer en skoleuniform. Mark.” (s. 26) Det her er blandt med til at gøre vores hovedperson mere bevidst om hvad der foregår ude i samfundet.

Det nemlig her Edwins frygt kommer på spil. Han husker også sin farfar, og dette kaster os tilbage til da han var helt lille, hvilket i øvrigt også indikerer at den ikke er bygget kronologisk op.