Opgavebeskrivelse
Opgave 4
A: Når Dansk supermarked opkøber 80% af Skagenfood, er det udtryk for horisontal integration
B: Køb af måltidskasser er et overvejelseskøb.
C: Ud fra figur 1, er det tydeligt, at Coop i deres produktudvikling og markedsføring især skal fokusere på kvaliteten og sundheden af deres færdigretter.

Opgave 5 - Identificer en væsentlig udfordring for Aarstiderne på conveniencemarkedet. Diskuter mulige løsninger af den valgte udfordring.
- Konklusion:

Uddrag
Her er der tale om køb af dele af en anden virksomhed. Dansk Supermarked har nemlig valgt at købe 80% af Skagenfood. Når man snakker om vertikal integration, snakker man om at opkøbe, eller fusionere med en anden virksomhed.

Skagenfood kan ikke beskrives som en leverandør virksomhed, så derfor passer den vertikale integration ikke her. Når man snakker om horisontal integration, er der snak om at opkøbe en konkurrent, i samme felt som virksomheden der opkøber.

Dette passer til scenariet vi ser på her. Dansk Supermarked køber sig ind i Skagenfood ved at købe 80% af virksomheden. Skagenfood kan ses som en konkurrent for dansk supermarked. Derfor er dette et udtryk for horisontal integration af Dansk Supermarked.

---

Det er ikke et impulskøb, da måltidskasser ikke er et produkt man kommer forbi i for eksempel supermarkedet, hvor man normalt finder små produkter man køber ved impuls.

Det kan heller ikke kategoriseres som et vanekøb. Vanekøb er generelt små køb man skal have og som man er vant til at købe helt automatisk og det er normalt nogle vare alle husholdninger altid har.

Derfor kan vi konkludere at måltidskasser går ind under kategorien overvejelseskøb. Når familien der ikke magter at skulle til at ned at handle og lave maden overvejer alternativerne til deres aftensmad, finder de frem til at de skal bestille en måltidskasse.

Alle måltidskasser er ikke billige i forhold til alternativerne, men de er meget nemmere. Så der er mange beslutninger der skal tages og der bliver skabt mange overvejelser, før man bestiller sin måltidsboks. Derfor er det et overvejelseskøb at købe en måltidsboks.