Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør for, hvilke interne og eksterne forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Løvbjerg Supermarked A/S med udgangspunkt i det vedlagte materiale.

1.2 (15 %)
Analyser, hvordan de interne og eksterne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018.

1.3 (10 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

1.4 (5 %)
Forklar, hvorfor afkastningsgraden falder fra 3,3 % i 2016 til 2,8 % i 2018.

1.5 (5 %)
Vurder, hvilke vækststrategier Løvbjerg Supermarked A/S anvender.

Uddrag
Ifølge en udtalelse fra den administrerende direktør, Jesper Due, der er bragt i Dansk Handelsblad er et af de interne forhold, som har være med til at forårsage den økonomiske udvikling i Løvbjerg Supermarked A/S er, at de har renoveret to af deres største butikker i henholdsvis Mors og Trøjborg.

Dette har været med til at påvirke økonomien negativt på kort sigt, da der følger omkostninger med renoveringen, dog har de en forventning om, at der vil være flere kunder der handler ind på den lange bane.

Ser man på artiklen fra Horsens Folkeblad, så udtaler den administrerende direktør, at der i det nye regnskabsår har været en stigning på overskuddet med en halv million kroner.

Virksomheden led af et tab under renoveringen, da det ikke har været muligt for kunderne at handle i de to varehuse i henholdsvis Mors og Trøjborg.

Noget andet der kan skyldes at have påvirket den økonomiske udvikling er, at Løvbjerg har udskiftet deres grossist. Virksomheden skiftede fra Reitan til Dagrofa.

Dette har givet anledning til at en stor del af varerne skulle udskiftes og dette gør, ar der kom ekstra omkostninger.

Dog vil det på lang sigt have en positiv virkning på Løvbjerg A/S’ økonomi, eftersom at sortimentet hos Dagrofa er større.